Som hemligen ser mig... Min längtan är bara du...blott du mig ger et enda litet ord, är jag din. Ja, hvem husker ikke tilbake til 60- og 70-tallet da Lill Lindfors herjet hitlistene her til lands, om man kan bruke et slikt uttrykk om legenden som gjester Alta kultursal i morgen kveld.

Hør intervjuet med Lill Lindfors under:

Svenske viser

I morgen kommer hun til Alta for å holde konsert. Om hun vil dra alle de gamle slagerne er vi litt usikre på, men hun lover svenske viser, fordi det er det «norrmenn», vil ha som hun sier i intervjuet med Radio Alta.

Lill Lindfors bor to steder. På hybel i Stockholm når hun turnerer og hjemme på Øland når det er mer stille perioder.

– Jeg vil spille litt Olle Adolfsson, litt Cornelis og noe Afselius, for han var jo stor i Norge, sier Lindfors.

Hun bestemmer selv hva som skal spilles når hun drar på turne med ulike musikere og ordner det meste selv.

Edderkoppen

– Jeg har hjelp av en sekretær for å ordne svært mye, men så har jeg det med at jeg blander meg borti det meste likevel, sier artisten, som sier hun er litt som edderkoppen i spindelvevet.

Lindfors er en folkekjær artist som mange har lyttet til og har et slags forhold til etter en særs lang karriere, som hun kan se tilbake på. Til Alta kommer hun med en kvartett, der hun i tillegg til gitarist og bassist har med seg en perkusjonist.

– Hvordan vi legger opp konserten avhenger av hva vi velger av musikk. Jeg spiller ikke bare saker jeg selv har spilt inn, for jeg snakker litt underveis også, kanskje ikke så rent lite heller. Da blir vår opptreden en totalopplevelse, mye humor, mye latter, egentlig en salig blanding, det kan jeg love publikum i Alta, sier Lindfors.