Maze-gitaristen er mest kjent som en av to gitarister i det samiske progrockbandet Sagittarius. Sagittarius er dog ikke kjent for å være av den produktive sorten, og mens det mellom utgivelser og spillejobber kan drøye en liten evighet for hver gang nytt materiale er klar, har Hætta nå bokstavelig talt tatt gitarstrengene i egne hender.

Kurt Eilif holder for tiden til i Ålesund, og etter flere år på leting etter like stridslystne musikere som han selv, kunne han endelig gå fra tankestadiet og begynne materialiseringen av bandet Pole Position.

Hardt satsendeBandet er nå klar med en EP-utgivelse som har fått navnet Part One og som inneholder tre selvproduserte sanger World is turning, No Disguise og Falling.

Det hardt satsende bandet har også spilt inn en musikkvideo til sistnevnte låt Falling som skal være klar i disse dager.

På telefon fra Ålesund forteller Hætta at han har full tillit til de andre bandmedlemmene.

– Jeg vet ikke engang hva låten Falling  handler om, røper han for Altaposten.

– For det er vokalist Cecilie Helle som skriver alle tekstene. Jeg konsentrerer meg fullt og helt om gitaren, tilføyer han..

Gitaristen har fått servert noen referanser:

– Noen har beskrevet Pole Position slik: Dere høres ut som om at det australske bandet Wolfmother på steroider har paret seg med L. A. -rockerne Velvet Revolver og babyen ble dere, Pole Position.

Flørter med AronnesrockenNå etter utgivelsen skal bandet ha tre spillejobber på Vestlandet før planleggingen av den videre satsningen starter.

– 2015 blir et viktig år, og vi satser på massiv festivalspilling neste sommer.  Jeg har lyst til å ta med meg prosjektet hjem til Alta og har tidligere flørtet med Aronnesrocken, uten ønsket respons.

– Men da spilte vi mest coverlåter. Nå har vi materiale klart for to hele album, og vi satser kun på egne låter fremover.  Jeg håper at Aronnesrocken tar oss seriøst neste gang.

– Jeg kan love publikum og dem- skuffet vil dere ikke bli, avslutter en entusiastisk Hætta.

Ep-en blir tilgjengelig for avspilling på Spotify og Wimp, samt lagt ut til salgs på iTunes 24. Oktober.