Alta jazzklubb, som har gjennomført to konserter i vår, byr på flere spennende konserter denne høsten. Først ut er det oslobaserte jazzbandet Pixel som gjester Barila i morgen kveld.

– De spiller en slags popbop med heftige jazzgrooves og indierockenergi. De er spådd en stor karriere også utover landets grenser og har fått strålende kritikker for sine konserter, sier styremedlem Einar Leinonen.

Over all forventning

Jazzklubben, som så dagens lys i fjor, har fått flere medlemmer enn forventet.

– Vi hadde ved oppstart et mål om å ha 50 medlemmer i løpet av det første året. Vi har fått 60, så alt tyder på at det er behov for en jazzklubb i Alta. Vi hadde også en målsetning om å ha fem konserter i år. Vi skal ha minst syv før året er omme, lover Leinonen.

Under tirsdagen konsert håper Leinonen dog at enda flere signerer medlemskap.

– Hvis man er medlem får man billetter til rabatterte priser, samt forkjøpsrett på arrangement som blir fullbooket. Det koster egentlig 200 kroner, men nå har vi også et supertilbud denne høsten og tilbyr nye medlemmer medlemskap for 100 kroner. Det betyr at man faktisk tjener inn medlemskapet med å gå på to konserter, sier Leinonen.

Store planer fremover

Han sier at medlemmene er i alle aldere, fra 18 år og oppover.

– De som kommer på jazzkonsertene har et stort aldersspenn og det er like mange kvinner som menn. Så langt har vi kun hatt konserter for de over 18 år, men planene er å utvide med konserter også for den yngre garde. Vi har også tanker om å lage en «jazzete» workshophelg med lokale musikere – med eksterne instruktører. Det hele skal munne ut i en konsert, sier Leinonen.

Klubben søkte Alta kommune om pengestøtte i vinter og den ble innvilget i forrige uke.

– Vi søkte om 15.000 kroner og fikk samme beløp, noe vi synes er kanonflott. Noen artister krever nemlig pengegaranti før konserten og noen av pengene skal også brukes til lyd, lys og trykk til nye plakater, sier Leinonen.

SYNGER OG BASSER: Kontrabassisten Ellen Andrea Wang som er spådd en stor internasjonal framtid som bassist, vokalist og låtskriver, og som var aktuell som bassist i tv-serien «Jazzlab» som ble sendt på NRK i vinter, spiller i bandet Pixel. Foto: Bandets hjemmeside