Hun kom seg videre fra audition i Tromsø etter å ha sjarmert dommerne med sitt vinnende vesen. I kveld får vi se bildene fra den første dommerutvelgelsen i Oslo.

– Vi sto på en rekke og skulle få navnet ropt opp, eller ikke. Da var jeg ikke så nervøs lenger. Jeg hadde jo kommet så langt, sier Kjersti Pleym, som har flytta til Oslo og nå er frisørlærling på Sanz på Majorstua.

Fredag kveld viser TV2 fra uttakinga i Oslo. TV2.no har lagt ut et klipp fra dommerutvelgelsen hvor Pleym synger her.

– Får vi se deg på tv?

– Jeg håper jo det. Det er første dagen av dommerutvelgelsen. Vi er 172 som skal bli til 40. Det var veldig artig, sier hun.

Hun bodde på Hotell 33 på Økern ei hel helg sammen med alle de andre deltakerne. På hotellrom med en ukjent romkamerat, var det nesten som å være på leirskole. Alle pratet med alle, og det var god stemning. En gjengs oppfatning var at den snart 27 år gamle Alta-jenta var litt i eldste laget. «Alle de andre» var nemlig i 16-18-årsalderen.

Men om hun ble en av de 40 utvalgte, får vi ikke vite.

– Det har jeg ikke lov å si. Dere får følge med på tv, sier hun.

Ung artist

Hun har ikke sunget og spilt så lenge.

– Jeg føler meg veldig ung som artist, har aldri gjort noe scenemessig før. Jeg fikk jo høre av dommerne også at de forventet mye av meg siden jeg var såpass gammel. Men jeg følte meg skikkelig urutinert. Alle de andre hadde gjort så mye, forteller hun åpenhjertig.

Før Oslo hadde de fått en liste på åtte sanger å velge mellom.

– Vi skulle velge hvilken dur vi skulle ha den i. Ha-ha, tenkte jeg. Så fant jeg ut hvilken dur sangen var i på Spotify. D-dur. Men da fikk jeg høre fra de andre deltakerne at den duren kunne jeg jo ikke ta, siden den var så vanskelig, skratter Kjersti.

Flinke Tara

Da Kjersti kom til Oslo, kjente hun straks igjen noen av de andre fra Tromsø-auditionen. En av dem var Tara Nikolaisen fra Lakselv.

– Det var artig å møte dem igjen. Jeg hang mye med Tara, og det var utrolig hyggelig. Tara er bare helt super, konstaterer Kjersti.

Se Taras opptreden fra fredagens program her.

Pleym synes det er veldig artig å være med i Idol, men har likevel et hjertesukk å komme med til andre som har lyst til å delta.

– Det er én ting jeg mener alvorlig: Hadde jeg vært 17-18 år og turt å gjøre noe som dette, hadde det vært veldig annerledes. Jeg hadde aldri turt det da, jeg trodde jo ikke jeg kunne synge. For andre som har lyst til å melde seg på – ikke vent til du blir 26. Jeg fikk nemlig høre det, både av dommere og deltakere, at jeg var gammel, sier Kjersti Pleym som snart fyller 27.