I neste uke begynner en ny programserie på Mediehuset Altapostens lokal-tv-kanal.  Serien skal inspirere folk til å nyte av vinteren mange gleder.

Håper å inspirere

– Vi har laget ti programmer i serien som vi har kalt «Kalde føtter, glødende hjerter». Det første sendes på TV Nord i uke 38 og alle handler i grove trekk om alle aktivitetene som man kan bedrive om vinteren, sier programskaperne Guro Gjestvang og Kristin Nicolaysen.

Filmduoen håper serien skal gi en liten dytt til å få folk ut om vinteren. Her får man nemlig se mangfoldet av aktiviteter i nord.

Isbading og snøballkrig

– Vi har filmet masse ulike mennesker som har det gøy med ulike vinter aktiviteter, som kan uføres for alle i alle aldre. Vi lever jo i vinterland og det ble i så måte helt naturlig at vi ville vise hva man kan gjøre på under de kalde vintermånedene. Uten å røpe for mye, så har vi blant annet filmet ei jente som elsker å fridykke under isen, en gjeng som driver med  snøballkrig og noen glade altadamer som elsker å isbade i Altafjorden. De sier selv at den kalde fornøyelsen er rene helsepinnen, ler Gjestvang.

Hvert program som varer rundt 12 minutter, skal sendes fra uke 38 i ti  uker framover på TV Nord.

Skøytehelter og iskunst

– I Alta har vi også filmet gamle skøytehelter som elsker å å gå på skøyter på BUL-banen. Her medvirker faktisk også Bart Veldkamp. Han ble europamester i 1990 og tok bronse i allround-VM, sier duoen.

To av programmene er også viet den årlige vinterfestivalen Boralis som går av stabelen i Alta sentrum.

– I disse to programmene får seerne se alt arbeidet som ligger bak denne store oppsetningen. I tillegg til alle altaværingen som er med, så  er også deler av disse programmene viet noen russiske iskunstnere som driver med «crazy saw», som er is-saging med motorsag, sier Nicolaysen.