Høstsprell på Kvenvikmoen er blitt en godt innarbeidet, liten helgefestival som blir flittig besøkt av publikum fra Alta og nabokommunene. Kombinasjonen festival- og campingliv og live-musikk fra band som spiller den ofte utskjelte, svært folkelige popmusikken i skjæringspunktet mellom country, rock og danseband går rett hjem hos mange folk.

Bilstereo-konkurranse

Som tidligere år var det lagt til rette for stor campingvogn-leir på golfbanen, mens konkurranse i bilstereo med kvalifisering til NM var nytt av året. Her stakk Even Aslaksen og Sindre Mathiassen, begge fra Alta, av med seieren i sine respektive klasser, mens så mange som til sammen 12 deltakere i tre klasser og gikk videre til neste kvalifiseringsrunde til NM.

Leirbål

– Det sosiale festivallivet er hovedgrunnen til at vi har dratt hit, sier Jon Richard Porsanger fra Lakselv, som sammen med et par kompiser slo opp et tunneltelt i leiren fredag kveld og fyrte bål i medbrakt grill.

– Du ser nå sjøl. Etter at vi har tent bålet, har det strømmet på med gjester. Det er det jeg liker best. Men, så klart, DumDum Boys og Rolffa ser jeg også frem til, legger Porsanger til.

Trondheim x 2

Det norske svenskpop-bandet Jävlar på Kärlek fra Trondheim sparket festen i gang på fredagskvelden, fulgt av et av Norges aller beste rock’n’roll-band gjennom tidene fra samme by. DumDum Boys hører definitivt ikke i ovennevnte kategori musikk og skilte seg markant ut fra Høstsprells vanlige musikkprofil - ikke bare i år, men i alle de sju årene festivalen har eksistert.

Øksfjord & Karasjok

Publikumstilstrømningen til festivalområdet og stemningen i konsertteltet kan tyde på lørdagens band var enda mer populære og utvilsomt mer folkelig enn fredagens. Banana Airlines med den utflytta Øksfjordingen Kai Kiil i spissen leverte et nesten to timers show spekket med hits som skapte en enorm stemning blant publikum.

- Veldig, veldig gøy! Med Banana Airlines vet du alltid at det garantert blir topp stemning, allsang og mulighet for dansing, sier Linda Bræck fra Alta som sammen med et par venninner storkoste seg lengst framme ved scenekanten.

Rolffa fra Karasjok var siste band på scenen med sin drivende partyjoik ispedd reggae og rap, og jammen var de også innom blues.

- Det er kjempebra at nordnorske og samiske band som Banana Airlines og Rolffa trekker så mye folk og gjør det så utrolig bra. Jeg kjenner på en stolthet, og jeg tror det betyr mye for selvbildet vårt, sier Marianne Eira Olsen fra Alta som var på festivalen begge kvelder.

Kortreist mat

Østlia Gårdsprodukter fra Kautokeino sørget for varme retter basert på reinsdyrkjøtt, for anledningen under den megetsigende tittelen Rocka Rudolf. Innehaver, bonde og pølsemaker Joachim Førster sto selv for tilberedelse og servering.