Lørdag spiller Glenn Hansen (18) fra Øksfjord i Oslo Spektrum før årets direktesending av finalen til MGP-junior, som sendes klokken 19.55 på NRK1.

Gleder seg stort

– Jeg skal først spille før sendingen starter opp. Da skal jeg «varme» opp publikum i salen og har fått fem minutter til rådighet. Jeg har lest at det skal komme 7.000 publikummere og jeg har aldri spilt for så mange tidligere, så det blir både nervepirrende, spennende og en stor opplevelse, sier Hansen.

Låten han skal spille har han komponert selv

Byr på eget materiale

– Den heter «Glory» og er en låt i sjangeren progressive house. All musikken jeg lager er elektronisk og alt en blanding av house og dubstep. Jeg skal også opptre i en av pausene midtveis i showet. Da skal flere artister som er med på scenen ha et stort musikalsk fellesnummer, sier Hansen.

I vinter fikk han drømmestipendet på 10.000 kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Selv har øksfjordingen brukt stipendpengene på kjøp av mer musikkutstyr.

– Jeg har investert for å kunne skape enda proffere musikk. Jeg lager hele tiden nye låter, så de pengene kom veldig godt med. Til Oslo drar jeg sammen med sin søster Nancy Rydheim, sier Hansen som gleder seg til sin største spillejobb noensinne.