Denne høsten byr uteplassen Barila på så mange arrangement at bookingansvarlig Einar Leinonen nesten er kommet ut av tellingen.

– Bikker over 60

I høst slår Barila på bookingstortromma med flere konserter og arrangement enn de noensinne har hatt hver eneste uke denne høsten fram mot jul.

– Vi har til nå booket inn 48 arrangement i kalenderen, og det kommer faktisk enda flere til. Så alt tilsier at vi kommer til å komme langt over 60 arrangement/konserter fram mot jul. Og med så mange små og store «happenings» – som skal skje på fire måneder, så er nok dette bookingrekord hos oss på Barila, sier Leinonen.

Opera først ut

– Førstkommende lørdag klinker vi til med årets første store konsert. Det er en operafest som vi har kjørt noen ganger tidligere – sågar med dundrende suksess. Lokalet har vært smekkfullt hver gang på disse operafestene og for de som ikke vet hva dette er, så  det er en konsert hvor flere lokale operastjerner lager liv i vårt lille intime lokale. De synger ikke bare fra scenen, men går rundt i lokalet og «flørter» litt med mannfolkan og gjestene, mens de synger kjente flotte klassiske operaverk, sier Leinonen.

Neste onsdag blir det også gjensyn med visesangeren Sigrun Loe Sparboe som har gjestet Barila flere ganger.

– Hun har vært her tidligere og denne gangen kommer hun med eget band. Det er en konsert for de som liker de gode viselåtene. Utover høsten skal vi også by på flere jazzkonserter i regi av Alta jazzklubb, sier Leinonen som er en av initiativtakerne bak jazzklubben som ble startet opp i fjor.

Langhelg med blues

Torsdag 11. september byr  Leinonen på en gratis blueskonsert med Jan Arild Sørnes med band. Denne er en slags oppvarming før Bryggerigangen bluesband ankommer.

– Bryggerigangen spiller 12. september. De har også vært her før og er et must for de som liker god blues fremført av knakende gode musikere, lover Leinonen.

Ny quizdrakt

Også denne høsten blir det faste ukearrangement med barilajam og den populære musikkquizen, som i høst har fått ny «drakt».

– I år lager vi en quizserie. Det betyr at hvert lag blir satt opp i en tabell med sine poeng utover høsten. Det laget som har fått flest poeng fram mot jul kommer til på vinne en heidundrende premie. Vi har hver torsdag innom fem til seks lag og  vi vil gjerne ha med flere. Alle spørsmål er musikkrelatert og det er bare å møte opp for å danne et lag, sier Leinonen.