– Vi har diskutert tallene litt i dag, og vi tror det var nærmere 7.000 totalt på årets festival. Noe som er helt utrolig bra. Til tross for dette fikk vi ikke inn så mye kollektpenger som vi hadde håpet på. Hvorfor så få ga en skjerv i år vet jeg ikke, men , heldigvis doblet vi salget i baren og matteltene, samt at det var mer folk på utestedene enn på tidligere festivaler. Så i sum har dette vært stor opptur for alle oss som jobber med festivalen. Dette helt klart historiens beste Aronnesrock. Men, vi skal bli enda bedre neste år. Det garanterer jeg, sier Grøtte.

Kapret nytt publikum

Med bookingen av Kari Bremnes håper han at de har kapret nye publikummere til neste år.

– 60 prosent av de som var på Kari Bremnes-konserten har aldri vært på Aronnesrocken tidligere, og jeg tror mange nå fikk øynene opp for hvor bra festivalen vår faktisk er. Jeg håper alle de som var på denne konserten kommer ned til sletta neste år, sier Grøtte.

Skal ned igjen

Neste år fyller festivalen 20 år og til tross for at rocken opplevde tidenes publikumsantall, skal de ned til Aronnes neste år.

– Det er opp til styret, men jeg regner med, etter noen heftige diskusjoner, at vi alle blir enig om at alt skal foregå der vi hører hjemme. Vi har jo sjelen vår i furuskogen der nede, sier Grøtte.

– Hvilke konsert likte du best?

– Den beste konserten i år var uten tvil Ida Maria. Hun hadde fortjent et mye større publikum. Og hvis du synes Kari Bremnes var bra, så kan du gange Ida Maries konsert med to og kanskje enda mer. En suveren konsert, og jeg vil ha henne tilbake, sier Grøtte.

– Klarer dere egentlig å overgå årets festival?

– For de som er i tvil om vi kan overgå dette, så kan jeg si ja, det skal vi. Vi har blitt bedre og bedre hvert eneste år i 19 år, og da skal vi selvsagt også bli enda bedre neste år, når vi fyller 20 år. Vi skal ha en stor headliner og som alltid, masse andre flotte artister. Hvis jeg for lov å velge, så skal headlineren være Ida Maria, spøker Grøtte.