Nesnaværingen Ida Maria lagde antagelig Aronnesrockens beste liveshow i år, da hun entret scenen lørdag ettermiddag. Hun er ikke bare en god artist, som har en enorm karisma og musisk nerve, men hun får også med publikum på sine «rispende» noter – fra første tone. Hun har kanskje ikke de mest radiovennlige låtene, men live fungerer så å si alt til punkt og prikke. Hun er en musiker og sanger som er et skoleeksempel på at noen artister rett og slett fungerer best live og som bare må oppleves.

Bandet hennes spilte veldig tight og de backet opp Ida Maria til det fulle med et kanonflott komp – som drev fram låtene til flere klimaks under den timelange konserten. Og med sin spennende rispende og svært særegne rå vokal, kan man kanskje omtale henne som Nord-Norges, eller, det er kanskje mer rett å si, Norges svar på Janis Joplin.  Hun har til dels ganske så aggressiv musikk og det samme kan man si om tekstene, som ikke passer seg på trykk. Det skal dog nevnes at tekstene har mye ironi og humor mellom linjene, og dette er hun også flink å få frem på scenen. Men, vi skal kanskje være glad for at de aller minste barna som var til stede, ikke forsto alt hun sang om.

Hun åpnet også knallhardt og min første tanke var dette klarer hun ikke bygge videre på. Men der tok jeg skammelig feil. Konserten ble bare bedre og bedre for hver eneste låt. Ettersom kun 3-400 fikk med seg Ida Marias konsert, som gikk av stabelen fra klokken 15.25 til rundt 16.30, så burde denne konserten med hell ha vært flyttet til senere på kvelden. Kanskje burde hun og Gabrielle byttet spilletidspunkt?

Uansett, hvis du ikke var der, så var dette et fyrverkeri av en konsert som kommer til å gå inn i Aronnesrockens historie over de beste konsertene  – ever.