Hvis du liker gigantiske og skumle romvesener så er den nye action og science fiction-filmen Pacific Rim noe du sterkt bør vurdere å se.

Filmen handler kort fortalt om gigantiske monster, kalt Kaijuer som holder til i havets dyp. De kommer opprinnelig fra verdensrommet og nå truer de menneskene og jordens eksistens. Og for å kunne hamle opp med de store gigantvesenene, må menneskene lage massive gigantroboter som har fått navnet Jaegerene. Disse blir styrt simultant av to piloter med en felles tankekraft.

Filmen er preget av meget flotte filmeffekter og veldig god gromlyd som rister i kroppen når Jaegerene sloss intenst mot de nådeløse Kaijuerne som bare blir større og større. Mange filmer har ofte dølle og til dels kjedelige innledninger, men i Pacific Rim er det rett på sak. Før du har fått tygd på første popcornbit, så møter du skumle monster og heftige kampscener ute på havets dyp.

Noen ganger virker det som om logikken i historielinjen er litt ute å sykler og noen av dialogene og skuespillerprestasjonene er heller ikke like gode. Men de som liker science- fiction vil helt sikkert digge Pacific Rim som er skapt av den visjonære filmskaperen og regissøren, Guillermo del Toro.

Grunnhistorien ligner dog på mange lignende filmer i samme sjanger hvor menneskene - med en helt eller to, må ut å sloss mot romvesener som prøver å utslette oss små jordboere. Men, det er en meget underholdende film med heftige kampscener, gode filmeffekter og lyd.

Filmen har fått 11- års aldersgrense og kan ses på Alta kino fra 2. august.