Sammen med forfatter og poet Marion Palmer sørget Mari Boinefor en helt spesiell kveld på City scene fredag.

Alta sami festival startet i går sitt musikkprogram på bestemulige måte. Dronningen av samisk musikk, Mari Boine, sørget for stinn brakkeog rundt 250 tilhørere på City scene.

Låta Vuoi Vuoi Me fra plata Idjagiedas åpnet showet somikke skulle bli en vanlig konsert med Mari Boine. Med på laget var dennekvelden var Marion Palmer fra Kvalsund som serverte morsomme, tankefulle ogalltid stemningsfulle dikt til et lydhørt publikum.

Vi som er vant til Mari Boines ubønnhørlige driv ogoppbygging av energi i konsert fikk denne gangen et rom for ettertanke og deskjøre stemninger. Vi likte diktene, men det var til tider vanskelig å slippeBoine og hennes glitrende musikere (Roger Ludvigsen og Gunnar Augland) tilfordel for poesi og en annen enrgi.

Boine og publikum skapte fantastisk stemning denne kveldenhvor publikum først ble varmet opp av multitalentet Niilas Holmberg og musikerRoope Mäenpää. 23 år gamle Holmberg har allerede rukket å stå påBeaivvas-scenen og ga i 2009 ut diktsamlingen Som om jeg skulle sett meg selv.Den mørke stemmen og musikken traff oss imidlertid aldri der vi ville dennekvelden.