Årets Altarevy var utsolgt på rekordtid og det med god grunn. Gjengen fra Akutteateret og revylaget har de siste årene blitt så proffe at vi forventer suksess. Det strammer helt sikkert nervene i høyspenn hos aktørene, men i går var det vanskelig å se dem da det hele sparket i gang.

Det er vanskelig å sette fingeren på noe som helst. Greit nok. Litt kluss med styringen og lyd og lys kunne nok ha vært unngått, men med såpass mange på scenen skjønner vi at det er vanskelig å få alt til å gå glatt med en gang.

Rolig start

De store latterbombene spares til lengre ut i revyen og starten er rolig. Litt stand up fra Tommy Berg og Odd-Rune Hansen går greit. Sistnevnte gjør et svært så vellykket comeback i revyen etter fem års pause.

Deretter kommer revyens faste radioreporter (Jan Gunnar Evertsen) i et nummer som ikke tar helt av. Laila Davidsen får passet påskrevet i en velskrevet sang framført av Kaja Kristensen.

Så begynner oppturen for alvor. Undertegnede syntes selvsagt at det var gøy å se Altapostens sportsjournalister bli bestukket for å gi høyere terningkast til Alta IF.

Numrene kommer jevnt og trutt. Ingen ser ut til å vare for lenge, og revyen virker tight og vi blir ikke lei.

Latteren sitter løsere og løsere blant publikum. Når vi havner i helvete med Odd-Rune Hansen og Tommy Berg begynner det virkelig å ta av. Duoen koser seg virkelig på scenen og stemningen smitter av på publikum.

Frimurerhøydepunkt

Tommy Berg er som vanlig et av revyens sterkeste kort, og når han spiller dalingen som skal sikre seg lavest mulig pris på egen begravelse er det umulig å holde latteren tilbake.

Vi er derfor klare til å ta helt av når kveldens favorittnummer for undertegnede følger like etterpå. Et badekar rulles ut på gulvet og to skikkelser kledd ut som prest og Super Mario kommer fram. Vi lurer på hva som skjer, men hele salen bryter ut i latter når en inspektør fra Alta kommune dukker opp og sier at han skal inspisere Frimurerlosjens nye lokaler.

Nummer blir bare mer og mer absurd og vi som prøver å fotografere har store problemer med å holde kamera stødig.

Det er da jeg tenker at Altarevyen har klart det igjen. Det er bare å ta av seg hatten for aktørene. Samtidig må vi kondolere for alle de som ikke sikret seg billett. Kanskje blir det fire dager med revy i 2014.