Den nye festivalen ser dagens lys på City scene 27. mai.

Skoleprosjekt

– Jeg liker musikk av det litt mer harde slaget. Og ettersom ingen i Alta har laget en metalfestival så fant jeg ut at jeg bare måtte gjøre det selv. Festivalen er også en del av en skoleeksamen jeg har i valgfaget «Sal og scene» på Sandfallet ungdomsskole hvor jeg er elev, sier Marius Mathisen Grøtte.

Nå jobber han for fullt med å booke band til nyvinningen.

– Jeg har allerede flere interessante band på blokka og som har lyst til å delta. Det kan nå se som at det blir fire band. Alle disse har tilknytning til vår nordlige landsdel, men om det blir slik er for tidlig å si, sier 16-åringen som ikke vil røpe noen bandnavn.

– Hvem som skal spille skal jeg røpe når kontraktene er underskrevet. Aldergrensen for å komme inn blir todelt. Jeg skal dele opp lokalet for de under og de over 18 år, sier den unge kommende festivalsjefen, som selv spiller både gitar og bass.

– 100 er suksess

– Hvor mange tror du kommer på en metallfestival?

– Jeg har egentlig ikke peiling, for jeg kjenner ikke så mange som liker metalmusikk. Vi har mange store metalband fra Alta, som Slogstorm og Creep Colony – som begge har spilt på større metallfestivaler i Norge. Alta har likevel aldri hatt sin egen metalfestival. Det er også en av grunnene til at jeg starter festivalen, for å se an interessen. Kanskje blir jeg kjent med mange nye folk som liker hardrock. Og skulle det det komme 100 personer eller flere, så ser jeg på det som en suksess. Jeg får karakter i faget og det betyr at lærene også må være publikum, selv om de ikke liker denne sorten musikk, ler Grøtte.

Søker midler

Nå holder han på å søke etter midler slik at alt er klart til den kommende metalfesten.

– Det økonomiske er selvsagt ikke godt nå i oppstarten, så nå skal jeg også søke etter oppstartsmidler. Håpet er at det kommer publikum fra hele Finnmark og Troms og at festivalen blir bærekraftig. Blir det overskudd så går pengene rett i kassa til neste års festival, sier Grøtte som er sønn av en av Aronnesrockens grunnleggere, Tore Grøtte.

– Har du fått noen gode tips fra pappa?

– Nei, han sa at hvis jeg vil starte festival, så må jeg gjøre det selv. Jeg liker Aronnesrocken, som er grei nok, men de har de siste årene hatt litt for mange «myke og pysete band». Det skal denne festivalen bøte på, ler 16-åringen.