Onsdag begynner Auroa kino i Alta med et nytt tilbud som de har kalt seniorkino. Det nye tilbudet håper kinosjef Kjell Gundersen skal lokke den eldre garde til kinosalene.

Voksne filmer

– Hver torsdag har vi i flere år kjørt noe som heter babykino, som er for voksne med små barn. På disse visningene har vi lavere lyd og i den siste tiden har jeg sett at også en del eldre har begynt å komme. Derfor fant jeg ut at vi også skulle ha noe som vi nå kaller for seniorkino. Da skal vi snurre filmer fra vårt store utvalg av filmer som vi tror vil engasjere og glede et mer voksent publikum. Vi viser alltid aktuelle filmer som er ferske på kino, sier Gundersen.

– Er det mange over eldre som går på kino?

– Nei, det er ikke det og med dette nye tilbud håper vi også de som er eldre kommer, for vi har mange filmer som passer fint for de som er litt opp i årene, sier Gundersen.

Starter med Birkebeinerne

Tilbudet starter opp førstkommende onsdag med nyfilmen Birkebeinerne av Nils Gaup som første seniorforestilling på Aurora kino Alta.

– Vi har erfart at deler av vårt voksne publikum synes volumet til tider er for høyt. På seniorkino skal vi vise film som også går i vårt vanlige program eller eldre filmer som er relevante. Vi senker lyden litt i salen, men lyden er tilpasset, slik at man ikke mister noe dialog eller opplever at lyden blir for høy. Honnørbilletter gjelder etter fylte 67 år. Før fylte 67 må eget honnørkort fremvises. Det vil si at en person som er 67 år eller eldre har krav på honnørbillett, så lenge han legitimerer seg med gyldig legitimasjon. Alle er selvsagt også velkommen på seniorkino, selv om du ikke har krav på honnørbillett. Seniorkino skal gå av stabelen på onsdagene på dagtid klokken 12.00 ettersom mange eldre ikke er så glade i å være ute på kveldstid, sier Gundersen.

Nytt klubbkonsept

I tillegg til seniorkino startes det også i disse dager opp et nytt kinoklubbkonsept som har hatt stor suksess i Danmark. Konseptet heter Kinoklubb Norge. Kinoklubben er inspirert av den danske 20 år gamle Biografklub Danmark, som kan vise til et snitt på 200.000 medlemmer og en million solgte kinobilletter hvert år.

– Vi ser at dette har vært en stor suksess i Danmark og håper selvsagt at denne klubben skal gjøre sitt til at flere går på kino. Man kan bli medlem når som helst.

Første film som kan ses under dette medlemskapet er også Birkebeinerne.

– I dag er det premiere på Birkebeinerne og den er den første filmen som kan skues med dette medlemskapet. Vi håper Kinoklubb Norge blir en like stor suksess som den har vært i Danmark, håper Gundersen.

Kinoklubb Norge eies og drives av Filmweb AS. Til nå er det kinoer som står for langt over halvparten av kinobesøket i Norge som er med  og til- byr medlemskap Kinoklubb Norge