Esben Thomassen Andersen og Anne Gudrun Michaelsen i Pasemaker og Kristoffer Karjalainen håper flest mulig ser deres videoer som de har lagt ut på en ny musikk-konkurranse som arrangeres av TV2.

Over 1000 lyttinger

– Vi ble faktisk kontaktet av TV2 i november, som ville at vi skulle delta i konkurransen, så vi har visst om konseptet en stund. Låten som vi deltar med heter «Wolf», som vi la ut lørdag da konkurransen startet, sier Esben Thomassen Andersen.

Til nå har 3-400 håpefulle band og artister meldt seg på musikk-konkurranse.

– På få dager har vi fått over 1000 streames, så vi håper i det lengste på å komme oss videre. De som er blant de  100 mest streamede blir invitert til en showcase hvor de tre plateselskapene Universal Music Group, Sony Music og Waner Music Group vil være representert. De skal så plukke ut tre artister, hver som til slutt skal få spille live på TV2 i høst og konkurrere med hverandre. Premien er platekontrakt, forklarer Thomassen Andersen.

Øver på Skype

Hvis de skulle komme med blant de 100, så er han dog usikker på om de vil fremføre låten de deltar med.

– Vi har så mange skisse på låter som vi holde på å lage, så kanskje spiller vi noe annet hvis vi kommer oss til finaleheatet, sier Thomassen Andersen, som sier bandet har sine øvinger over Skype.

–  Anne Gudrun går på skole i England, men vi lager låter sammen over Skype, hvor vi øver og diskuterer mulige utkast med mer til kommende låter, sier den unge musikeren, som håper på drahjelp fra altaværingene.

MORO Å VÆRE MED: Kristoffer Karjalainen har meldt på låten «Raging Storm» som han ga ut i fjor høst. – Når jeg først hadde en musikkvideo og låt, så måtte jeg jo bare melde meg på. Uansett så håper jeg selvsagt å nå langt, sier Karjalainen. Foto: Reiulf Grønnevik

Mamma tipset

Den unge musikeren og låtskriveren Kristoffer Karjalainen har også meldt seg på.

– Mamma tipset meg om konkurransen i forrige uke. Da tenkte jeg bare at jeg skulle hive meg med. Søndag kveld sendte jeg inn min egen låt «Raging Storm», som jeg spilte inn i fjor og som jeg også  har laget en video til som ligger ute på youtube.

Videoen er til nå sett av over 4.200 på youtube og Karjalainen håper også på drahjelp fra hjembyens innbyggere.

– Det er lenge til 1. mai og mye kan skje, men jeg ønsker selvsagt i første omgang å komme med blant de 100 mest streamede, håper den unge låtskriveren fra Alta.

– VIS DERE FREM: Eirik Aune Hansen som er musikkansvarlig på Huset håper band og artister i Alta melder seg på musikk-konkurransen «The Stream». Foto: Reiulf Grønnevik

– Meld dere på

Musikkansvarlig på Ungdommens hus (Huset), Eirik Aune Hansen, oppfordrer alle som lager musikk i Alta om å melde seg på.

– Jeg har spredd ordet om konkurransen og håper flest mulig melder seg på. Du trenger bare å filme deg selv på øvingsrommet og sende inn video. Så enkelt er det, oppfordrer Aune Hansen, som også har meldt på sitt eget band.

– Låten vår heter «Kitchuation»  som rett oversatt betyr en situasjon på kjøkkenet. Låten har vi spilt inn på Huset og hjemme. Videoen er spilt inn på City scene under en konsert og lyden du hører, er rett i kamera. Vi er med fordi dette er en fin arena å få vist fram bandet uansett hvordan det går, sier Aune Hansen, som synger og spiller gitar i «Band For Hire».