I kveld braker det løs med årets UKMs kommunemønstring i Alta kultursal. Prosjektleder Ann-Synnøve Bendixen lover et storslått show med et mangfoldig program. I år kan du se lokalmønstringen via altaposten.no som streamer det hele fra klokken 18.00.

Ved problemer kan du også følge med via UKM sine nettsider.Gratis for alle– Det hele starter klokken 18.00 i kveld. Som alltid så er det åpent for alle og helt gratis, sier Bendixen.

Hun opplyser at årets kommunemønstring vil by på rundt 20 ulike sceneinnslag som omfatter dans, band og teater, samt en kunstutstilling som fem ungdommer står bak.– Antall deltakere har vært ganske stabilt de siste årene. Aldersgrensen for å delta er fra 13 til 20 år, der grensa følger fødselsåret. Deltakere i grupper kan være yngre eller eldre, men snittalderen må være innenfor grensen, og minst halvparten av deltakerne i gruppa må være innenfor grensa for å gå videre til fylkesmønstringen. Den går over to dager fra 15. til 17 april i Alta, sier Bendixen.– Ingen «talentiade»Hun sier mønstringen vil ta cirka to timer å gjennomføre.– Pluss minus varer forestillingen fra A til Å i cirka to timer. Også i år skal det hele streames. Alta kommune fikk i fjor en pris for sitt arrangement av UKM sentralt, og det er mye takket være den gode streaming, som gjør at alle også kan følge mønstringen på nett, sier Bendixen som minner om at alle er velkommen.– Alt er som sagt gratis og ungdommen er flinke, så det er bare å møte opp i kultursalen. UKM er ikke en «talentiade», men juryen kan likevel ikke unnlate å se på teknisk- og kunstnerisk kvalitet. Det er naturlig å vurdere kvalitet i forhold til alder og andre forutsetninger, sier hun.