I en pressemelding fra juryen til Ung Artist 2016 har de gleden av å presentere tre unge musikere/band:

  • Áksu - Alta-basert pop/rock-band

  • Kristoffer Karjalainen - singer/songwriter fra Alta

  • Olesya - singer/songwriter fra Tana

«Årets Ung Artist 2016» mottar blant annet 25 000 kroner, får laget musikkvideo gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Finnmarks musikkvideoverksted, og får en rekke spillejobbtilbud i løpet av det påfølgende året.

Det fremgår at vinneren blir offentliggjort på Huset i Alta 10. desember - i forbindelse med Magnus Eliassen-gratiskonserten og Gigant-releasefest.

Juryen består i år av: Ken A. Brox (festivalsjef, Sørøyrocken), Reiulf Grønnevik (kulturjournalist, Altaposten), Robert Lundgren (festivalsjef, Varangerfestivalen) og Thomas Pettersen (Scene Finnmark/Ung Artist).

Gleder seg til Finnmarksturneen

Ung Artist (Scene Finnmark) informerer at de følger opp fjorårets førjulssuksess med Leo Ajkic og Store P, og sender i år Magnus Eliassen ut på en akustisk gratiskonsertturné til fire ungdomsklubber i fylket.

Magnus Eliassen spiller en gratis minikonsert på ungdomsklubbene i Vadsø, Kirkenes, Hammerfest og Alta. På Huset i Alta 10. desember kulminerer det hele i både Eliassen-konsert og releasefest for årets Gigant-plate, der flere av de involverte bandene opptrer, før Magnus leder kåringen av «Årets Ung Artist 2016».

Magnus Eliassen har en etterhvert lang og imponerende karriere bak seg, og er best kjent som den eldste halvdelen av brødreparet og popsensasjonen Sirkus Eliassen fra Bodø. Soloartisten Eliassen så vi sist på blant annet Lindmo på NRK 1, der han fremførte sin ferskeste singel "Stor". Som en førjulsgave til ungdommen får de nå oppleve et sett av Eliassens vakre og nære sololåter, på sin lokale ungdomsklubb.

Mandag 7. desember kl. 19: Ungdommens Hus, Vadsø

Tirsdag 8. desember kl. 19: Basen, Kirkenes

Onsdag 9. desember kl. 19: Bootleg, Hammerfest

Torsdag 10. desember kl. 18: Huset, Alta med kåring av "Årets Ung Artist 2016" og releasefest for Gigant