Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) med fire operasangere gjester Alta og Nordlyskatedralen for tredje året på rad. Konserten går av stabelen 10. januar.

Fire «nye» sangere

Denne gang kommer de med fire operasangere som aldri ha sunget i Alta tidligere.

– De to foregående konsertene har vært smekkfulle i katedralen og det er vi selvsagt glade for. Denne gang har vi inngått samarbeid med fire operasangere som vil legge hovedvekten på italienske verk, men vi skal også synge stykker av Mozart og Strauss, sier orkestersjef Torunn Reigstad.

Solistene hun snakker om er Mariann Fjeld-Solberg, Lilly Jørstad, Thomas Ruud og Alexander Nohr som skal bli ledet av den dyktige, russiske dirigenten Alexey Bogorad som jobber fast ved Bolsjojteateret i Moskva.  Operasjef i NOSO, Katharina Jakhelln Semb, er den som har castet solistene og satt sammen programmet.

Direkte fra Italia

– Vi har jobbet for å få en fin balanse av flotte solister. Noen vi har hørt før, noen veldig suksessrike og etablerte, og noen spennende talenter. Det blir noe av det vakreste du har hørt, forteller Jakhelln Semb, som blant annet har fått låne Jørstad fra Italia. Hun er opprinnelig fra Russland, men har bodd i Vadsø i mange år.

–  Jeg er så veldig glad for å at vi har med oss Jørstad. Lilly har jo gjort furore på La Scala. Hvor mange norske sangere har vel klart det? Vi har fått «låne» henne direkte fra Italia, der hun nettopp har vunnet en stor sangkonkurranse, hvor premien er at hun skal gjøre en stor Puccini-rolle i Roma. Det er sensasjonelt stort. Vi er utrolig stolte av henne, sier Jakhelln Semb.

– Perfekt kirkerom

I tillegg til besøket i Alta, skal de spille i Bodø, Tromsø og Mosjøen.

– Solistene backes opp av NOSO som denne gang kommer med 40 musikere, så det kommer også denne gang til å bli en vegg av stor lyd. Gallaforestillingen passer godt for familier, venner eller romantiske par som vil avrunde juleferien og gå inn i det nye året med litt jubel, sier Reigstad som sier de atter en gang gleder seg til å synge i Nordlyskatedralen på grunn av sin gode akustikk.

–  Utrolig flott at dere har bygd en kirke hvor akustikken kan justeres, og det passer perfekt til akustiske oppsetninger som dette, avrunder orkestersjefen.