Frontmann og låtskriver i bandet «The Dogs», Kristopher Schau lover at altaværingene er de første i landet som skal få høre låter fra deres nye album som ikke er utgitt enda.

Bandet har turnert kontinuerlig både på klubber og festivaler i hele Skandinavia og har befestet seg som et av landets store liveband. Med Kristopher Schau i spissen har de intensjoner om å påføre City Scene i Alta tinnitus når de for første gang besøker byen på lørdag. Bandet har akkurat avsluttet en lengre sommerturnè og Alta blir avslutningen på konsertåret 2015.

– For de som ikke kjenner oss, så er vi  en gjeng med menn som komme fra ulike band. Vi liker å lage melodiøse melodier og er  akkurat ferdig med å spille inn vår fjerde skive. Mange sier vi spiller 70-talls rock, men jeg mener det er mer 60-talls, sier Schau.

Han lover at konserten kommer til å inneholde masse energi.

– Vi har en gitarist som synes alt skal spille høyest mulig. Vi er alle i midten  av 40-årene, så vi hører jo dårlig også, ler han.

Bandet har gitt en plate hvert år siden starten for cirka tre år siden.

– Vi er utrolig effektive for vi har gitt en plate i året. Det er også  målet vårt og det har vi klart å oppfylle. Skive nummer fire kommer ut i januar og altaværingene er de første som skal få høre flere smakebiter fra den, lover Schau.

Han har som kjent spilt i Alta flere ganger, men da i andre band. Til nå har Schau medvirket i cirka 20 ulike band.

– Mengden band skyldes at noen alltid faller fra og når det skjer så oppløser vi alltid bandet. Dette bandet skal jeg dog holde på med til evig tid. Vi et liveband som liker å trøkke til. Vi er rolige på privaten, men det er akkurat som om det går av en bombe i rumpa når introlåta starter, for da gir vi full gass, ler han.