Torsdag kommer en av Norges store popdronninger til Alta. Med seg i bagasjen har hun sin første norskspråklige plate i kofferten. Den kom ut tidligere i år og fikk god omtalte, også i Altaposten.

– Masse å ta av

Hun platedebuterte allerede i 1997 med singelen «Getting Out» – og Zetlitz lover at konserten i Alta skal inneholde det meste fra hennes lange karriere.

– Jeg har holdt på en stund som artist, så det betyr at jeg har masse låter å ta av. Det betyr en konsert som kort fortalt kommer til å  inneholde både nye og gamle låter, sier hun til Altaposten.

Flere sider

Hun  er kanskje mest kjent for låtene «Fate», «Girl Like You»  og «Fake Your Beauty», som er i sjangeren elektropop. I Alta skal hun dog by på flere musikalske sider.

– Jeg prøvde ut repertoaret i sommer på ulike festivaler og det fungerte veldig bra. Det er en god miks av alt jeg har laget opp i gjennom årene. Min siste plate «Tikamp» er min første på norsk, så det skal bli kult å synge live på morsmålet i Alta. Jeg har begynt å bli litt eldre, så nå setter jeg mer og mer pris på at publikum ikke bare er på «fest», med også lytter litt på tekstene. Men bevares, jeg digger at folk ser på mine konserten som en stor flott fest. Konserten blir veldig variert og jeg har med meg godt band som kommer til å låte stort, så det blir skikkelig trøkk når vi serverer låtene live, for det liker jeg. Vi skal by på alt fra helakustiske rolige låter hvor vi ta det helt ned, før vi smeller til med up-tempo-låter med stort lydbilde, lover Zetlitz.

Artisten har fått Spellemannprisen hele fire ganger.

Hun tror det er over ti år siden sist hun var i Alta og holdt en konsert.

– Hvis jeg ikke tar helt feil, så spilte jeg fra min først eller andre plate da jeg besøkte Alta sist, som jeg tror er for ti år siden. Den konserten har jeg veldig gode minner fra. Jeg husker at jeg endte opp på opp på et diskotek etter konserten og at vi da danset hele natten. Jeg var ganske så groggy da vi dra fra Alta på morgen, ler popartisten.

– Hvem kommer på dine konserter?

– Det er veldig variert med tanke på alder, så jeg har tilhengere i alle aldergrupper. Det er bra, for jeg liker å spille for alle.

Alta er denne gang eneste plassen hun skal opptre i Finnmark.

– Vi har laget et repertoar som vi føler fungere veldig bra live. Det varer i snitt rundt i halvannen time. Jeg gleder meg stort til å endelig komme til Alta igjen, det er jo lenge siden sist, så det var på tide, sier den populære artisten.

Filmer på konserten

Deler av konserten skal filmes og daglig leder for City scene, Torgeir Ekeland, håper derfor på masse folk.

– En nasjonal TV-stasjon skal filme litt under konserten, så det hadde vært kult hvis vi fikk vist fram Alta fra sin beste side, håper Ekeland.