Programmet som har fått tittelen «Into the Wild», skal vises på Aurora kino i Alta på søndag.

Første gang i Finnmark

– Det er første gang Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) er på en slag miniturne i Finnmark, og på programmet står seks kortfilmer fra nord som skal vises under en visning, sier John-Kristian Dalseth fra Film fra Nords programkomité i TIFF.

Visningene er et samarbeid med Aurora kino og er støttet av Film & Kino og Barentskultur.

– Film fra Nord har i mange år vært det mest populære sideprogrammet for TIFF. Kort- og dokumentarfilmer fra Barentsregionen er en viktig del av festivalens identitet. Programmet er alltid interessant og reflekterer hva som rører seg på filmfronten i regionen vår.

Nære filmer

Den arktiske naturen er et fellestrekk i alle de seks filmene i programmet, som tidligere i år ble vist i syv forskjellige byer i Russland under en turné der. Marja Bål Nango som har regissert «Hilbes Bigga», som er en av filmene som vises, skal være tilstede i Alta under visningen, som finner sted klokken 19.00 søndag.

– Dette er en flott sjanse for publikum i Alta til å få en liten smak av filmfestivalen, samt se filmer fra deres egen nærregion. Vi gleder oss til å vise frem dette flotte utvalget fra årets Film fra Nord-program, opplyser Dalseth.