Et av Norges ledende korensembler kommer til Nordlyskatedralen 18. oktober. På programmet står både tradisjonell og ny norsk mannskormusikk, og med seg i bagasjen har de med seg sin nye plate med musikk som aldri tidligere er spilt inn.

Gleder seg

Dirigent Marius Skjølaas er til daglig kantor i Trefoldighetskirken i Oslo. Nå ser han frem til å besøke Alta.

– Jeg gleder meg stort til å presentere koret for publikum i Alta. Det er et helt unikt instrument for formidling av mannskormusikk, sier Skjølaas.

For de uinnvidde består Christiania Mannskor av profesjonelle sangere og de har i løpet av få år etablert seg som et ledende ensemble, med plateutgivelser, turneer og samarbeid med aktører som LaWo Classics, Luftforsvarets musikkorps, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Norsk Musikforlag. Koret har gjort offisielle opptredener for regjering, Storting og i forbindelse med utdeling av Nobels Fredspris.

17 mann på tur

Ensemblet ble nylig tildelt ensemblestøtte fra Norsk kulturråd som gjør altabesøket mulig.

– Vi har lenge ønsket å komme til Finnmark og Alta. Det er første gang vi skal synge så langt nord, så det blir en stor begivenhet for oss. Vi er 17 sangere som alle lever av å synge og det koster mye å ha så mange mann på tur. Vi fikk støtte fra Norsk kulturråd og det er vi glad for, for uten denne turnestøtten hadde det ikke vært mulig, sier styreleder og sanger Geir Arne Servan.

Uhørt stoff

Han sier det var på tide at de endelig kom seg nordover.

– Vi opptrer stort sett på østlandet, så det var på tide at vi får komme å synge i Alta. Da skal vi fremføre låter fra platen  «Something New» som vi ga ut i fjor. Den består av uinnspilte norske mannskorverker fra de siste 30 årene. Men, vi skal også synge fra vår neste plate som ikke er utgitt enda. Den skal hete   «Something Blue», og kommer i 2016. Den består av musikk fra gullalderen i norsk mannskortradisjon, sier Servan.

Rykter om god lyd

Han sier de har hørt rykter om at Nordlyskatedralen har god akustikk og at de derfor gleder seg ekstra til å fremføre kormusikken her:

– Det blir kjempespennende å synge i Nordlyskatedralen som vi har hørt mye godt om. Konserten er ledd i korets høstturné og vi skal også besøke Bodø og Tromsø når vi første gang er på Nord-Norge-turne, sier Sarvan.