Sri Lanka bygger cannabis-farm

Myndighetene på Sri Lanka bygger nå opp en 40 hektar stor cannabisfarm som skal produsere over 25 tonn i året. En del av produksjonen skal eksporteres.

Cannabisfarmen etableres i regi av myndighetene og skal stå under militærbeskyttelse, forsikrer helseminister Rajitha Senaratne.

Målgruppen er leger innen medisinsystemet ayurveda, samt legemiddelindustrien, ikke folk flest, siden det er forbudt både å bruke og være i besittelse av cannabis på Sri Lanka.

– Mange ayurvediske leger klager over at de ikke får tak i cannabis av god kvalitet til sine urteblandinger. God cannabis er en nødvendig ingrediens i tradisjonell medisin, sier han.

Ayurveda-leger må i dag utvikle sine tradisjonelle medisinske preparater basert på tilgang på cannabis via domstoler som beslaglegger ulovlig dyrket cannabis eller cannabis som er smuglet inn i landet, forklarer Senaratne.

– Innen våre ayurvediske leger får tak i denne cannabisen, har den blitt fire-fem år gammel og har mistet mye av sin medisinske effekt, sier helseministeren.

Den nye cannabisfarmen har derfor som formål å sørge for jevn forsyning av høy kvalitet. Overskuddet fra cannabisfarmen, som bygges i Ingiriya om lag 60 kilometer sørøst for Colombo, skal eksporteres.

– Jeg har blitt fortalt at det er stor etterspørsel i USA og flere andre land. Cannabis brukes i farmasøytisk industri i framstilling av smertestillende medisin, forklarer statsråden.

(©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sykehusdebatten

– Med forslaget trenger vi en armada av hurtigbåter

– Jeg overlater det trygt til leserne selv å vurdere om dine argumenter er tull og tøys eller ikke.

Fangster på 18,7 tonn

Etter fire magre år fikk Altaelva en normalsesong.

Anbefaler sykehus på ny tomt i Hammerfest

Direktøren i Finnmarkssykehuset går for sjøtomt.

Nussir

– Loven er ikke etnisk nøytral

– Nussir viser at de ikke ante konsekvensene av vedtakene.

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.