Nesten halvparten av tyske velgere ønsker at Angela Merkel fortsetter som statsminister selv om partiet hennes mister oppslutning. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Nesten halvparten av tyske velgere ønsker at Angela Merkel fortsetter som statsminister selv om partiet hennes mister oppslutning. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Måling: Merkels parti fortsetter å tape velgere

Stadig færre sier de vil stemme på Tysklands konservative regjeringsparti halvannen uke før valget, men det ligger fortsatt an til seier for Angela Merkel.

Det viser en ny meningsmåling utført av gallupinstituttet Forsa.

I målingen sier 37 prosent at de støtter kristeligdemokratene i CDU og søsterpartiet i Bayern CSU. Det er 1 prosentpoeng mindre enn for en uke siden og den laveste oppslutningen på fire måneder.

Likevel har de to høyrepartiene fortsatt et behagelig forsprang på sosialdemokratiske SPD, som får 23 prosent oppslutning på målingen, det samme som for en uke siden.

Hver fjerde velger sier samtidig at de ennå ikke har bestemt seg for hva de vil stemme på den 24. september, noe som ifølge Forsa er en relativt høy andel.

Mens venstreorienterte Die Linke får støtte av 10 prosent av de spurte, sier 9 prosent at de vil stemme på høyrenasjonalistiske Alternativ for Tyskland (AfD). AfD har i dag ingen representanter i nasjonalforsamlingen, men ligger nå de an til å havne langt over sperregrensen på 5 prosent.

Hele 48 prosent av de spurte sier at de vil at Merkel fortsetter som statsminister, mens 22 prosent foretrekker SPD-leder Martin Schulz.

Schulz forlot posten som president i EU-parlamentet for å stille som statsministerkandidat i hjemlandet. Han lå svært godt an like etter at han ble SPD-leder i mars, men siden har sosialdemokratene tapt terreng.

Tyskland har i dag en samlingsregjering som består både av CDU-CSU og SPD.

(©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sykehusdebatten

– Med forslaget trenger vi en armada av hurtigbåter

– Jeg overlater det trygt til leserne selv å vurdere om dine argumenter er tull og tøys eller ikke.

Fangster på 18,7 tonn

Etter fire magre år fikk Altaelva en normalsesong.

Anbefaler sykehus på ny tomt i Hammerfest

Direktøren i Finnmarkssykehuset går for sjøtomt.

Nussir

– Loven er ikke etnisk nøytral

– Nussir viser at de ikke ante konsekvensene av vedtakene.

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.