Terrortiltalt syrer frikjent i Sverige

En 30 år gammel syrer, som var terrortiltalt for å ha kastet brannbomber mot et forsamlingslokale i Malmö, er frikjent. 

Tingretten i Malmö fant det ikke bevist at mannen sto bak brannstiftelsen i oktober i fjor og slår samtidig fast at det ikke var snakk om noen terroraksjon.

Svensk påtalemyndighet hevdet at den 30 år gamle syreren var medlem av den ytterliggående islamistgruppa IS og mente å kunne føre bevis for at det var han som kastet flere brannbomber inn i et forsamlingslokale under en sjiamuslimsk fest i oktober i fjor.

Ingen ble skadd, men lokalet fikk store skader i brannen. Den 30 år gamle syreren ble pågrepet i desember, og ifølge svenske medier fant politiet bombeutstyr og propagandafilmer fra IS hjemme hos ham.

– Ett av kravene for å kunne anse den aktuelle brannen for å være en terroristhandling, er at gjerningen objektivt sett på alvorlig vis kunne ha skadet staten Sverige. Tingretten finner ikke at dette var tilfelle, da dette krever gjerninger av en helt annen og mye mer alvorlig grad. Gjerningen må i stedet klassifiseres som mordbrann, heter det i rettens kjennelse.

Den 30 år gamle mannen kan imidlertid ikke dømmes for mordbrann heller, fastslår tingretten. De tekniske undersøkelsene på stedet har ikke knyttet syreren til brannstiftelsen, og det er heller ingen vitner som har utpekt ham som gjerningsmann, ifølge retten, som derfor frifant mannen.

(©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

NRK tar pause fra reinflytting

Ansatte trenger hvile.

Fant savnet person

– Dårlig sikt på fjellet.

Hva med gratis sykkelservice?

På veien dit du skal.

fotball

Videre med begge lag

Alta IFs 16-åringer er klare for andre runde i cupen.

– Vi trør til

Sykle til skole og jobb er transport og trim i samme slengen.

fotball

Knepent hjemmetap

Tok ledelsen, men klarte heller ikke denne gangen å holde tett bakover.

Kan skilte med stort etterslep

Samiske veiskilt må godkjennes før de kan skrus opp. Derfor mangler det tusenvis.

Vedtok samisk navn

Christel tok til talerstolen under landsmøte.

– Verdens beste vær og føre

Langfjordrennet 2017 går i minneboka som et av historiens aller beste.