President Donald Trump avbildet idet han ønsker Iraks statsminister Haider al-Abadi velkommen til Det hvite hus mandag. Foto: AP / NTB scanpix

President Donald Trump avbildet idet han ønsker Iraks statsminister Haider al-Abadi velkommen til Det hvite hus mandag. Foto: AP / NTB scanpix

Al-Abadi positiv etter møtet med Trump

Iraks statsminister Haider al-Abadi var positiv etter møtet med president Donald Trump mandag. Han tror Trump vil være enda mer engasjert i kampen mot terror.

Iraks statsminister sier han er trygg på at USA vil øke støtten til landets kamp mot IS. Al-Abadi sa etter møtet med Trump mandag at han tror Trump-administrasjonen er forberedt på å gjøre mer enn hva tidligere president Barack Obama gjorde.

– Jeg tror denne administrasjonen vil være mer engasjert i kampen mot terrorisme, sa al-Abadi, men presiserte at militær styrke ikke er nødvendigvis det beste verktøyet.

–Tar snart Mosul

Al-Abadi snakket også optimistisk om kampen de kjemper for å ta tilbake områder i Irak som IS har tatt kontroll over, og påpekte at det er kun snakk om tid før de har tatt tilbake byen Mosul. Etter møtet sa Trump at han la vekt på Iran og atomprogrammet han hele tiden har vært imot.

– En av spørsmålene jeg spurte var «Hvorfor signerte president Obama den avtalen med Iran?» for ingen forstår akkurat det, sa presidenten til reportere.

Første fysiske møte

Al-Abadi ankom Det hvite hus mandag. Etter en fotoseanse utenfor hovedinngangen og på Det ovale kontor tok de to fatt på bilaterale samtaler.

Trump og al-Abadi har tidligere snakket sammen på telefon, men mandag var første gang de møttes ansikt til ansikt. Besøket fant sted samtidig som Trump forbereder seg som vert for ledere fra 68 land som denne uken samles i Washington for å diskutere hvordan IS kan bekjempes.

(©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

OLJEPOLITIKK

Drifta av Castberg

– Urimelig at ikke driftsorganisasjonen legges til Finnmark.

musikk

Gjermund fikk 25.000

Altas talentfulle musiker Gjermund Johansen er av de fire som får Ishavskrafts kulturstipend for 2017.

Får sjefstilling i Norut

– Nå styrker vi aktiviteten i Finnmark!

– Kan ikke fortsette skyttergravskrigen

– Nå bør vi lande debatten.

Øver på vedlikehold

Fikser Forsvarets «grunnmur» i nord.

– Forsøkte å bryte seg inn

Politiet rykket ut til innbruddsforsøk.

– En suksesshistorie og en merkevare

Fakultetsnedleggelse ved UiT – akademisk selvskading?

rallycross

Kvalifiserte seg for A-finale

Bjørn Terje Heggeli er stadig kjappere ut av startgropa.

Sto klar til å hjelpe – ble ikke varslet om ulykke

– Gruppa skal ha tillit i lokalsamfunnet.