Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

48-åringen ble varetektsfengslet i Bergen tingrett mandag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

48-åringen ble varetektsfengslet i Bergen tingrett mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Polititeori: Mann i Bergen drepte kona for forsikringspenger

En 48 år gammel mann er varetektsfengslet, siktet for å ha drept sin 42 år gamle kone. Bergenspolitiet tror han kan ha vært ute etter forsikringspenger.

Småbarnsmoren ble funnet død i parets hus i Åsane i Bergen 25. april i år, men først lørdag ble ektemannen pågrepet. Da hadde politiet etterforsket saken i nærmere to måneder.

Foreløpig har politiet vært tilbakeholdne med å si noe om bakgrunnen for drapssiktelsen, men ifølge VG og Bergens Tidende skal mannens kommunikasjon med et forsikringsselskap ha bidratt til mistanken mot ham.

Ifølge VGs opplysninger, har politiet avhørt ansatte i forsikringsselskapet til ektemannen. De har forklart at 48-åringen skrudde opp livsforsikringen til seg selv og kona til flere millioner kroner – et par uker før kona døde.

Avisen skriver også at det ble funnet spor av sovemedisin i blodet til kvinnen og at obduksjonen viste tegn til at hun kunne ha blitt kvalt.

–Uforstående

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, to av dem med full isolasjon. Han erkjenner ikke straffskyld og anket fengslingskjennelsen på stedet. Mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, sier til Bergens Tidende at klienten stiller seg uforstående til siktelsen.

–Han tar det veldig tungt. Han har mistet konen sin og har hatt en veldig vanskelig tid etterpå, sa forsvarer Erik Johan Mjelde etter det to timer lange fengslingsmøtet.

Siktede har hatt dialog med politiet over lengre tid, sier Mjelde, fordi dødsfallet ble regnet som mistenkelig.

Lukkede dører

På en pressekonferanse mandag sa politiet at de mener kvinnen mest sannsynlig ble drept og at det mest sannsynlig var ektemannen som gjorde det. Bakgrunnen for denne konklusjonen vil politiet foreløpig ikke ut med.

–Ektefellen varslet legevakten den morgenen kona ble funnet død. Legevakten varslet igjen AMK, som deretter varslet politiet. Grunnet avdødes alder og det forhold at dødsårsaken framsto som et mysterium, anså politiet det som et mistenkelig dødsfall og begynte å undersøke, sa påtaleansvarlig Ørjan Ogne. Kvinnen hadde ingen ytre skader da hun ble funnet.

Mandagens fengslingsmøte ble holdt bak lukkede dører, noe politiet hadde bedt om av hensyn til etterforskningen.

Paret var gift, og begge er norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse. De hadde ett felles barn. Han blir ivaretatt av barnevernet.

– Nå skal åstedet undersøkes grundig. Det gjenstår også en rekke vitneavhør, både i inn- og utland, sa Ogne.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Siktes for ruskjøring

– Ble stanset etter tips fra publikum.

– Kom til rasert campingvogn

81-åring langt nede av synet som møtte han på «Bruse bro».

Få bryr seg om kronekursen i ferien

– Liten betydning for feriebudsjettet.

– Flere lovbrudd

LO ber sommerjobbende ungdom være obs i et tøft marked.

skyting

Ble norgesmester på hjemmebane

Knut Saxe Kjeldsberg var suveren på Kvenvikmoen.

fotball

Jublet for tidlig

Christian Reginiussens scoring holdt ikke til poeng i toppkampen.

fotball

Sterkt bortepoeng

Både BUL og Byåsen scoret på overtid.

Nådde fram der andre kom til kort

Vilde Signora sjarmerte  Solvik-Olsen i senk.

Veterantreff i Langfjordbotn

Bedre og mer kjær som gammel enn som ny.