Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lærer dømt for seksuell omgang med elev

En lærer i 30-årene er i Jæren tingrett dømt til sju måneders fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig elev.

Læreren er i tillegg fradømt retten til å være lærer ved både offentlige og private skoler, skriver Stavanger Aftenblad. Han er også dømt til å betale 80.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede jenta, som var under 16 år da den seksuelle omgangen fant sted.

Læreren nektet straffskyld da saken var oppe for tingretten. Retten legger imidlertid vesentlig vekt på jentas forklaring, og i dommen pekes det blant annet på at hennes forklaring støttes av flere av vitnene som ble ført i retten.

Overgrepet læreren ble dømt for, skjedde våren 2010, skriver Jærbladet. En elev varslet skolen om at det hadde vært upassende kontakt mellom læreren og jenta, noe læreren nektet for, og dermed ble ikke politiet koblet inn. Saken ble tatt opp igjen etter at læreren i fjor vår ble anmeldt for å ha befølt flere elever ved skolen han jobbet på. Da gjorde skolen politiet oppmerksom på saken fra 2010, og jenta ble innkalt til avhør der hun fortalte om hva som hadde skjedd.

(©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

– Dette er historisk!

Maryon og Liv Eli først ut med mastergrad.

– De tabber seg ut ved å ri prinsipper

Ønsker lovfestet rett til konsultasjoner med kommunene.

sykling

Sterk NM-innsats

Banket Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

musikk

– Begeistret og fortryllet

17 herrer fra Møre og Romsdal fylte katedralen med vakker sang.

håndball

Hjem med nye ideer

Det ble en morsom og lærerik talentsamling for Kjerstin & co.

leder

Tilstedeværelse i Finnmark

– En klok og fremtidsrettet tilnærming til bruken av knappe ressurser.

– Vi er veldig glade i bygda vår

Nystiftet forening skal jobbe for fergetilbud og fellesskap.