– Men du har jo gitt oss før, sier fysioterapeut Siril Pettersen Hammari overrasket da Altapostens julestjerne overrekkes.

Hammari forteller sammen med kollegaen, Helen Jonsson, at de er vant med at Hansen overrasker av og til, men dette hadde de ikke sett for seg.

– Ja, du Anders altså, legger Jonsson til.

I gode og vonde dager

Hansen legger ikke skjul på hvor mye alle ved Manuell Terapi betyr for han. Han forteller at han setter stor pris på å kunne være på instituttet for å trene et par dager i uka.

– Jeg har gjort og sett mye i mine nærmere åtti år, men det som vi har her er noe av det bedre, sier Hansen rørt.

– Jeg har kjent de fleste her i mange år, også fra før jeg kom hit, så hadde jeg hatt hele dagen kunne jeg gjerne fortalt så mye om alle som jobber her. Men de har virkelig stått på siden jeg kom hit for ti år siden. En bedre gjeng å komme til skal man lete lenge etter, forteller Hansen.

– Så det falt seg veldig naturlig, særlig i den tiden man er nå, å gi en aldri så liten takk for mange og gode tjenester i et hyggelig kameratskap, legger han til.

– Du  har jo blitt en del av inventaret her. Blitt en av de hyggelige traverne som går her, og det er jo veldig artig å trene med deg, legger Jonsson til.

Tenker på andre

Fysioterapeutene mener at Hansen også fortjener oppmerksomhet for den gleden han tar med seg når han kommer. De er begge enige i at Hansen er fantastisk å jobbe med.

– Det begynner å bli mange år siden, men han har jo overrasket oss før med julestjerne. Men det er jo uansett veldig hyggelig, sier Hammari.

– Særlig når ting er tungt, så hjelper det utrolig mye å se humøret han kommer med. Og se hvordan han sprer glede med de som er rundt han. Han er så uhyre flink til å tenke på andre, og overrasker stadig. For oss er det godt å se at han kommer hit og trives. Han har alltid med seg godt humør, og har stått på i de årene han har vært her, fortsetter Hammari.

Inspirerende

Jonsson forteller om slaget Hansen fikk for en tid tilbake. Det å kunne se resultatet av arbeidet synes de er rett og slett inspirerende.

– Han fikk jo et stort slag og jobbet seg iherdig tilbake dit der han er i dag, forteller hun.

– Det er klart at det er inspirerende for oss som jobber her. Det å se den stå-på-viljen, se at det er mulig å bli veldig mye bedre med den treningen som gjøres, sier de begge.

Viktig med det sosiale

Terapeutene er enige i at den gode praten og den gleden Hansen og de andre kommer med er like viktig som den fysiske treningen.

– Jeg tror at for de som er nødt til å trene med kroniske plager kontinuerlig, så betyr det mye at den gjengen du trener sammen med er i godt humør og backer opp hverandre, sier Siril.

– For det er klart, skal man gå på trening flere ganger i uka, i så lenge som ti år, så hjelper det på at det er med godt med humør og stå-på-vilje, sier hun.