Knallharde tromsøband til metallfesten

Vederkast og Lamentation skal riste liv i altaværingene.

HARDT FRA TROMSØ: Thrash og metalbandet Lamentation fra Tromsø er et av flere band som skal lage liv under festivalen Iskald-Metalfest. (Pressefoto)  

kultur

– Da nærmer februar seg med stormskritt. Men, først er det jul og som julegave fra iskald-metalfest slipper vi de to siste bandene. Det er Tromsø-bandene Vederkast og Lamentation, melder festivalsjef Marius Mathisen Grøtte.

Han opplyser at Lamentation som er et thrash/metal band fra Tromsø, har flere konserter bak seg og at de nå spilt inn en demo. 

– Lamentation har et energisk sceneshow der de fokuserer mye på å spre energi og få publikum med på showet. Med planer om å slippe ut et album så snart som mulig, er Lamentation klar for å bli Norges neste metal-gigant, mener festivalsjefen som også lover et hardtslående møte med bandet Vederkast som også kommer fra Tromsø. 

Bandet er for tiden i pre-produksjonsfasen av sitt album nummer to, som blir oppfølgeren til Northern Gothic (2015). Det nye albumet kommer i 2018.

– De har holdt det gående siden 2014 og de slapp samme år sin første singel «Malison». Med sin intrikate blanding av sludge, stoner-rock og progressiv metal har de begeistret publikum i Norge og Europa. Vederkast er kjent som et energisk liveband, med individuelt solide musikere som danner en hardtslående, men samtidig dynamisk helhet, lokker Mathisen Grøtte.