Hjem på juleferie med storstilt giverglede

– Herlig å få gi noe til de som trenger det mest.

JULEGAVE TIL FATTIGE BARN: Vibeke og Lars Haddal Lien arrangerer sammen med sine to sønner Elias og Teo en veldedighetskonsert til inntekt for barnehjemsbarns i Romania. (Foto: Privat)

kultur

Altaværingen Vibeke Haddal Lien, som er bosatt i Oslo, er klar for juleferie sammen med familien i hjembyen Alta. På eget initiativ arrangerer hun og mannen en veldedighetskonsert i Nordlyskatedralen.

Ønsker å hjelpe

– Jeg har hørt veldig mye bra om Romaniahjelpen som Gunvor Kjelsberg står bak, og for litt siden sa min bror at julegavene til familien i år gir han til Romaniahjelpen. Denne kommentaren ga meg og min mann ideèn om å arrangere en veldedighetskonsert i Nordlyskatedralen mens vi er på juleferie i Alta, sier Haddal Lien, som for få dager svingte seg rundt for å arrangerer konserten.

Det hele går av stabelen 29. desember klokken 19.30, med drahjelp fraflere profilerte musikere fra byen.

– Da jeg spurte de proffe musikerne Nils Anders Mortensen (piano), Gjermund Johansen (klarinett) og Signe Johansen (fiolin) og Tørris Koløen Bakke (bratsj) om de ville være med, så sa de ja med en gang da de fikk høre formålet, sier Haddal Lien fornøyd.

Til fattige barn

Konserten vil inneholde klassisk musikk av ypperste merke. Den er for alle og har gratis inngang.

– Vi setter fram innsamlingsbøsser ved inngangen – og da kan de som vil, gi det man måtte ønske. Alle pengene går til barnehjemsbarn i Romania, som ikke har det like bra som oss, påpeker Haddal Lien.

Familien opptrer

To av hennes egne barn skal også opptre under konserten.

– Jeg har to sønner på 16 og 13 år. De heter Elias og Teo Lien, som spiller fiolin og cello. De skal være med på konserten som vil ha flere solonumre, samt flere fellesnumre som de sammen med proffe musikerne skal øve inn i romjulen. Min mann Lars skal også spille på sitt instrument, saksofon. Det viktigste med det hele er at inntektene går til fattige barn, og jeg håper selvsagt, tross kort varsel, at det kommer mange. Hvor mye vi klarer å få inn vet jeg ikke, men alle monner drar, sier Haddal Lien.

Gavepakke fra kirka

Hun ønsker i forkant å takke Nordlyskatedralen, som også ha gitt sitt bidrag.

– Det koster å leie katedralen, som er et fantastisk lokale for levende musikk. Vi fikk låne kirken gratis, så stor takk til Alta kirkelige fellesråd, smiler hun fornøyd.

– Husk å ta med kontanter, det vil bli mulighet å gi både før og etter konserten, minner hun om.