Sami Music Week som går av stabelen i februar byr for første gang på en internasjonalt kjent operastjerne.

Stort ønske

– Vi har lenge hatt denne stjernen som heter Adrian Angelico på ønskelisten. Han er så stor at mange arrangører helt sikkert ikke har turt å spørre ham, men jeg var i Oslo i forrige uke. Da fikk jeg pratet med Adrian og han sa ja med en gang, for da kom det fram at han faktisk selv har ønsket å gjeste festivalen vår. Vi er derfor veldig stolte over å ha landet denne avtalen, sier Klemet Anders Buljo fornøyd.

Angelico skal opptre i Nordlyskatedralen sammen med den samiske artisten Marit Hætta Øverli og Ensemble Noor.

– Konserten går av stabelen 6. februar på samefolkets dag –  og det kommer til å bli en fantastisk musikkfest, sier Buljo.

Samiske røtter

Han påpeker, at for de som ikke vet hvem Adrian Angelico, så blir han hyllet for sin stemme over hele verden.

– Internasjonale kritikere sier blant annet at Angelicos stemme har et personlig og slående vakkert, lysende timbre. Det musikalske budskapet fremføres inderlig og med stor musikalitet. Han fortalt meg under møte i Oslo at han begynte å joike lenger før han selv oppdaget at han har samiske røtter, sier Buljo.

Blander sjangrer

Adrian Angelica opptrer på de største scenene, blant annet London og New York, Han mottok i år Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera & Balletpris, som er en pris som blir delt ut til norske solister en gang i året med noen av operaverdens viktigste personer i juryen.

– Konserten skal favne bredt og det blir storslagen musikk hvor samiske toner og joik blir en av de røde trådene, lokker Buljo.