Torgeir Ekeland sa opp jobben for å følge drømmen.

Hjelper fram artister

– Den siste jobben jeg hadde var koordinator for Studentsamskipnaden på universitet, og jeg fant ut etter ett år i den jobben, at hvis jeg skulle få skape noe selv, så måtte jeg gjøre det nå, sier Ekeland, som har startet selskapet Hedline Arts sammen med Nicolai Lopez.

Målet er å skape et marked for artister og band fra nord.

– Selskapet satser på blant annet management, booking og diverse produksjoner for artister som primært holder til eller kommer fra Troms og Finnmark. Så langt har vi seks band og artister i stallen, sier Ekeland, som viser til artistene ISÀK, Viktor Wilhelmsen, Petter Carlsen, Slincraze, Ozas og Tundra Electro.

Stor næring

Han påpeker at musikkbransjen i verden er mye større enn for eksempel fiskeoppdrettsbransjen, og at det sier alt om at kultur er en stor næring i vekst.

– Vårt mål er å hjelpe fram artister som vil jobbe med oss. Det kan være nye talenter eller andre som har lyst til drahjelp. Målet er selvfølgelig at både vi og artistene skal tjene penger. Vi er forberedt på at 2018 blir et knagert år, ettersom vi er i startfasen og jobber med å finne vår form. Men vi satser på at bedriften blir levedyktig på sikt, noe som vil gagne oss og artistene vi skal utvikle. Etter at 2018 har passert, håper vi å ha minst ti artister i stallen, i tillegg til flere andre prosjekt. Målet er selvsagt som alle andre bedrifter, å være lønnsom og skape et levebrød.

Vil fremme samisk musikk

Ett av de store satsingsområdene er å gjøre samisk musikk og kultur mer kjent utenfor våre grenser.

– Det finnes et stort potensial i samisk musikk. Hovedmarkedet er ikke nødvendigvis i Finnmark og Norge, men verden er et stort marked, så det er noe vi vil satse mye på. Selv om vi har hovedsete i Finnmark og Alta, så vil vi jobbe internasjonalt, sier Ekeland.

Flere sjangere

Han ser også på mulighetene med å jobbe for flere kultursjangere i årene som kommer.

– Vi begrenser oss ikke bare til musikk. Nicolai, med sin bakgrunn fra dans og teater, har sine prosjekter som også vil ta stor plass i selskapet, og det betyr at vi også kan og vil jobbe med andre kultursjangere som for eksempel trenger hjelp til å satse, sier Ekeland, som parallelt også skal jobbe med Aronnesrocken og som bookingsansvarlig for City scene.

– Aronnesrocken er min baby, så det er en festival jeg selvsagt vil være med å videreutvikle. Hedline Arts er dog en drøm som jeg lenge har ønsket å starte, så det blir mitt daglige virke fremover, sier Ekeland, som har sin utdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts, også kjent som Paul McCartney-skolen.