Flere kjente stjerneartister skal sørge for at altaværingene kommer i julestemning i Nordlyskatedralen.

Slo på tråden

En av stjernene som skal sørge for «julete» toner er Benedicte Adrian, som for tiden er aktuell i NRK-programmet Stjernekamp. Hun skal synge med damene i Alta Vocale 9. desember.

– Da jeg dirigerte et kor i Tromsø for flere år siden, hadde vi alltid en invitert solist til julekonsertene. Denne tradisjonen har jeg lyst å skape med Alta Vocale også –  og derfor slo jeg bare på tråden til Benedicte Adrian og spurte rett ut om hun ville være med, og det sa hun ja til. Heldigvis  for oss og publikum, sier Birger Àndre Nilsen, som er korets dirigent.

– Hva skal dere synge med Benedicte Adrian?

– Jeg og hun har hatt flere samtaler om programmet og har funnet ut hva hun skal by på, samt hvordan vi skal bygge opp konserten. Koret skal også ha en egen avdeling for seg selv. I sum skal vi synge de kjente, tradisjonsrike julesangene, noen amerikanske innslag, samt noen litt mer ukjente som få har hørt.

To på en kveld

I fjor hadde koret to julekonserter samme kveld. Det blir det i år også.

– I fjor var det fullt på begge og det håper vi selvsagt skjer denne gang også. At vi har to konserter er av en enkel grunn. Vi vil at flest mulig skal få muligheten til å oppleve oss med Benedicte.

I år er det musikerne Nina Veshovda, Svein-Hugo Sørensen og Tørris Koløen Bakke som skal backe opp koret.

– Det kommer til å låte flott, og konsertene våre er et samarbeid med Mediehuset Altaposten, som jeg ønsker å takke for å satse på lokale krefter, takker Nilsen.

Antonsen-reprise

Før den tid sørger Mediehuset Altaposten for at Ole Edvard Antonsen kommer til Alta med  sin tradisjonsrike julekonsert «Desemberstemninger», som har blitt en hyggelig tradisjon i Nordlyskatedralen. I år som i fjor kommer Antonsen med Stine Hole Ulla og Didrik Solli-Tangen.

– I fjor var det nesten helt fullt hus. Vi satser på å gjenta det, sier Yngve Reginiussen, som er markedssjef hos Mediehuset Altaposten, som arrangerer konserten 21. november.

Det er fjerde året på rad «Desemberstemninger» gjester katedralen og Reginiussen sier det er gode tilbakemeldinger fra publikum som gjør at man nok en gang trår til.

– Det har så å si vært fullt hver eneste gang. Når det hver gang kommer omlag 480 publikummere som det er plass til i katedralen, så sier det alt om at dette er noe folk liker. Bonusen er jo at alle kommer i skikkelig god julestemning.