Aronnesrocken i samarbeid med Amfi Alta gleder seg over at unge artister og band skal delta under årets nyvinning som er en talentkonkurranse for unge musikere under 25 år.

Ingen regler

– Vi er strålende fornøyd med de påmeldte. Vi regner med at hver deltaker spiller alt fra en til tre låter, sier styrelederen i Aronnesrocken, Rune Suhr Berg.

– Må de spille originale låter?

– Vi har ikke satt opp noen regler, så det bestemmer de selv. Det eneste jeg vet er at hvis de bruker blokkfløyte eller trekkspill, så kan vinnersjansene bli mindre, ler Berg.

Kautokeino og Alta

De som skal delta er Inger Karoline, Lasse Gaup, Charlotte Ellingsen Jenssen, Madelen Guttormsen, Kristoffer Karjalainen og Tara Markussen.

– De fleste skal spille alene med kassegitar eller backingtrack, mens to av deltakerne kommer med fullt band. Fire er altabaserte band/artister, mens to er fra Kautokeino, så det blir en fin spredning, sier Berg som håper flere begynner å spille i band i årene som kommer.

– Inntrykket er at veldig få spiller i band for tiden, så vi håper trenden snur. Vi har jo behov for unge lokale band til festivalen.

Livesending på nett

Talentkonkurransen går av stabelen på Amfi-taket lørdag - med avspark klokken 13.00.

– Vi regner med at det hele vil vare i omlag to timer. Vinneren skal stemmes fram på altapostens.no via sms og konserten skal også vises live av mediehuset Altaposten, forklarer Berg.

De som stikker av med seieren blir hedret med et stipend på hele 20.000 kroner.