Torsdag 17. august fyller utestedet og musikkplass nummer en i Alta, City scene ti år. Jubileet skal feires med hele fire band på scenen, med popfenomenet Dagny i spissen.

– Bursdagen sparkes i gang dagen før Aronnesrocken tar fatt, det betyr at City scene sitt jubileum skal feires i forbindelse med festivalen. Vi har siden 2007 alltid hatt en liten oppvarmingskveld i forbindelse med Aronnerocken, og i år slår vi selvsagt stort på stortromma. Tidligere har blant annet Ida Marie og Black Debbath gjestet arrangementet, og i år blir det enda større og bedre, sier festivalsjef for Aronnesrocken, Torgeir Ekeland.

Åpnes med lokale toner

Kvelden åpnes med et lokalt band som kaller seg for Krubandet.

– Dette bandet, som består av folk som jobber med Aronnesrocken, spilte på denne oppvarmingskvelden i 2007 og sågar, som en rød tråd er det naturlig at bandet åpner festen, sier Ekeland som opplyser at det hele skal foregå nede på City scene.

– Isak som er er nytt band med 19 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen, musikkprodusent Daniel Eriksen og trommeslageren Aleksander Kostopoulos entrer scenen etter Krubandet, sier han.

– Hun er veldig hot

Han er særs fornøyd med på ha kapret tromsøartisten Dagny til jubileet.

– Det fleste vet hvem Dagny er. Hun er veldig hot for tiden, og har allerede hatt en rekke hits som Backbeat og Fools Gold. Hun kommer selvsagt med fullt band til oss. Vi ønsket å ha henne nede på Aronnesletta også, men hun er så populær for tiden så hun ble kapret til en annen festival på disse datoene. Men, vi er veldig fornøyd med at hun ville komme til oss på denne torsdagen før festivalen sparkes i gang. Dette koster oss litt og det betyr at billettene til årets kickoff blir litt dyrere, men vi tror Dagny vil lokke mange ut denne kvelden, håper festivalsjefen.

Det hele blir avsluttet med Pil & Bue som har høstet svært gode kritikker.

– Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos i Pil & Bue er i byen denne kvelden, og da ble det også naturlig at de får lov til å avslutte festen, sier Ekeland.