Denne helga gjennomførte Finnmark Regionkorps ett av sine to årlige øvingshelger i Alta. Korpset eksisterer ellers bare på papiret, noe som nesten ikke er til å tro. Rettnok består det av fylkets mest dedikerte korpsentusiaster. Men å få dem til å bli så inn i hampen samspilt som i Alta kultursal søndag formiddag, er simpelthen en stor prestasjon.

Sviskekompott

En hel konsert med blåsere kan være i meste laget for publikum som ikke er fanatisk opptatt av korps. Derfor var det smått genialt å parre Finnmark Regionkorps med Alta Motettkor og toppe det hele med et gjesteinnhopp ved Beatles-ekspert Kjetil Linnes. I tillegg valgte man kjente og kjære stykker med aktualitet og relevans: «Conquest of Paradise» pekte fram mot Finnmarksløpet, «Finlandia» på nabolandets 100-års-jubileum i år, Beethovens «Ode til gleden» (Europahymnen) til Brexit og «Stars and Stripes» til manges uro over det som holder på å skje over there. «You’ll Never Walk Alone», som nettopp har fått oppmerksomhet for den nye, nydelige versjonen på samisk, var også med - dog ikke på samisk; og slik kan vi fortsette. Et feiende flott repertoar, rett og slett.

Stilfull entré

Alta Motettkors sangere satt i publikum da de trådte i aksjon for første gang. Korpset begynte forsiktig med «Conquest of Paradise», som vi i Alta forbinder mest med den ganske så emosjonelle lydkulissen under målgangene i Finnmarksløpet.  Så kom korets sang sakte inn fra begge sidene i salen, før sangerne sakte beveget seg opp på scenen – vidunderlig stilig.

Beatles-medley

Heftig og begeistret akkompagnert av Finnmark Regionkorps, fremførte Kjetil Linnes de tre sammenhengende Beatles-låtene «Golden Slumbers», «Carry That Weight» og «The End» fra bandets legendariske album Abbey Road. Her svingte det så avsindig at dirigent Per Andersson ikke klarte å holde seg på dirigentpodiet, men måtte ta noen dansesteg på scenegulvet, rett foran damene i publikum. Og stemmen til hardt arbeidende Linnes holdt, og vel så det, selv om han både fredag og lørdag hadde sunget på Barila pub til langt på natt.

Kremlyd

Det må nevnes at samme Linnes også var lydmann under konserten, en jobb som krever sitt når et korps og et kor skal opptre i lag. Linnes måtte springe tilbake til sin viktige post øverst i salen og hadde nesten ikke tid til å ta imot applausen. Lydbildet var fyldig, og lyden var av aller beste sort nesten overalt i salen.

I toppslag

I Alta motettkor satt nok ikke absolutt alt 100%, men Finnmark Regionkorps, med 50 medlemmer fra seks kommuner i Finnmark, fremsto i formidabel stand, med høy presisjon, perfekt timing og deilige detaljer, som for eksempel klarinettenes og tverrfløytenes eventyrlige samspill i Leonard Bernsteins «Ouvertyre til Candide».