Skuespiller og musiker Nils Henrik Buljo stakk av med prisen «Sámi radiohitta 2016».

Kåringen «Samisk radiohit 2016» er en lytteravstemning på internett som fant sted for andre gang i år. Vinneren ble kunngjort på City Scene fredag kveld, i forkant av konserten med Felgen Orkester.

Det var Felgen Orkester som fikk æren av å overrekke prisen, en spesiallaget luhkka, til Buljo. Dette ble en litt spesiell seanse, all den tid at det nettopp var Felgen Orkester som ble slått av Buljo på målstreken. Bare fire stemmer som skilte «1 + 1» fra karasjokbandets "Vuoibmi".

Nils Henrik «Niko» Buljo vant Sami Grand Prix med samme låt i 2015. Men etter som «1 + 1» ikke ble gitt ut som studioproduksjon før i fjor, kom den med i kåringen Samisk radiohit 2016. Og nå kan det ligge an til flere studioproduksjoner. En del av seierspremien var nemlig 10 timer i profesjonell lydstudio med proffe lydfolk.

Ved siden av å være musiker, er Buljo mest kjent som frilansskuespiller. Han har spilt i mange oppsetninger på i Det samiske nasjonalteatret Beaivváš , seinest på seinhøsten i fjor i komedien «Dievddut» («Herrer»). Han er også et ganske hyppig syn på TV og film og har blant annet hatt roller i «Hjerterått» og «Macbeth».