Neste fredag skal de eldre få gå på konsert –  hjemme hos seg selv på formiddagen.

Vil gjenta suksessen

– Vi arrangerte en konsert med Kari Svendsen som de fleste kjenner som Banjo-Kari på Vertshuset for to år siden. Det ble så godt mottatt at vi gjerne vil gjenta suksessen. Alle sammen sang med på visene hennes og det regner vi også med skjer denne gang, sier bookingansvarlig Jan Arild Sørnes.

Denne gang byr festivalen de eldre på konsert med «Polaren Cornelius».

– De spiller låter av Cornelis Vreeswijk og det er helt sikkert musikk og viser som de eldre kjenner godt til, mener han.

Gleder seg

En av de som gleder seg stort, er 90 år gamle Olaug Thomassen.

– Vreeswijk sine låter kjenner jeg godt , så det blir flott. Det er utrolig herlig at artister kommer til oss for å avholde konsert, for de fleste her på huset elsker jo musikk og at det skjer noe. Mange av oss er ikke så mobile lenger, så dette er tiltak som vi setter stor pris på, sier Thomassen fornøyd.

– Herlig tiltak

Runar Terje Foslund, som er leder for Alta frivilligsentral, og som er med på å arrangere konserten i forbindelse med den kulturelle skolesekken, forteller at de eldre setter umåtelig stor pris på å få oppleve artister live.

– Dette er et kjempetiltak og noe som vi gjerne ville være med på å arrangere, sier Foslund, som i samme slengen ber politikerne i Alta og resten av fylket om å jobbe for å øke midlene til den kulturelle skolesekken.

– Det er en skam at den sittende regjeringen i fjor kuttet halve potten i den kulturelle skolesekken som AP-regjeringen innførte i 2007 over hele landet, og verst gikk det utover oss i Finnmark. Vi er et stort og langt fylke som har store utfordringer med å  arrangere konserter. I sør er det nærmere til hvert sted, men det tenkte man ikke på da man kuttet i midlene. Noe av det første dagens regjering gjorde var å ta vekk halve potten i fylket som var på 1,2 millioner kroner. I Alta betyr det at vi i fjor fikk 200.000 kroner til å arrangere konserter og sangaktiviteter for de eldre. Nå er denne potten kuttet til skarve 95.000 kroner – og etter denne konserten har vi ikke flere midler å bruke dette året. Dette er i den store sammenhengen, småpenger, så dette er noe politikerne må jobbe for å øke, sier Foslund.

Tenner livsgnisten

Han forteller at han ser de eldre lyse opp når de får besøk av musikere og artister.

– De lyser opp i øynene og man ser helt klart at livsgnisten tennes. Dette handler om livskvalitet og derfor bør man øke potten, slik at vi kan fortsette å arrangere masse små og store konserter for de eldre. Jeg ser jo hvor stort dette er for dem, så derfor ville vi være med på Trubadurfestivalens idè om å ha en konsert her, så stor takk til dem, for dette er noe som er verdsatt, påpeker Foslund.

Tidligere denne uka var også videregående elever med på å aktivisere veteranene på Vertshuset, da med Halloween-feiring.