Mandag kommer det samiske nasjonalteateret Beaivvas til Alta med forestillingen Hevn (Mávssaheapmi) som kort fortalt handler om konflikter når gruveindustrien trenger seg på et lokalsamfunn. Men, før forestillingen, som skal spilles i Alta kultursal på kveldstid, så inviterer Alta bibliotek til en samtale hvor publikum skal få treffe skuespillerne bak stykket.

– Dette er noe vi aldri før har testet, så vi håper og er spent på hvor mange som vil komme. Det hele skjer klokken 12.00 på mandag og de som kommer fra Beaivvas er forfatter av stykket, Sven Henriksen som forøvrig også er skuespiller i forestillingen. Han tar med seg skuespillerinnen Mary Sarre som også medvirker i stykket, sier bibliotekar John-Harald Skum.

Ideen til det hele fikk han under et besøk i Tromsø.

– Jeg var på en lignende seanse på Tromsø bibliotek med Hålogaland teater i fjor, og på dette arrangementet var det 20-30 stykker som fikk snakke med skuespillerne om et stykke som de skulle fremføre, så dette er noe vi også vil teste ut, sier Skum.

– Ta lunsjen hos oss

Han sier Beaivaas skal snakke litt om hva stykket handler om og at det blir mulighet til å stille spørsmål underveis.

– Dette er et arrangement som for er alle. Det er som nevnt klokken 12 og vi oppfordrer alle til å ta med matpakke og ta lunsjen under denne seansen. Vi server kaffe og te. Og hvem vet, kanskje vil vi også få noen smakebiter fra stykket også?, lokker Skum.