Stig Anton Eliassen kan fortelle at han og Alta Event har booket «Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers», for konsert i selskapets nye lokaler. Lokalene, som har fått navnet Nordlyssalen, ligger på Kvenvikmoen.

Nilson fra Lønsj

– Dette bandet er absolutt et av mine yndlingsband. For de som ikke vet hvem Charlie Rackstead er, så må det nevnes at dette er Rune Nilson som hver onsdag har radioprogrammet Lønsj hvor han da er figuren Ståle Utslagsnes - som alltid har noen merkelig og morsomt på gang, sier Eliassen.

«Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers» fremføres låter fra norske artister som de har skrevet om til engelsk.

Liv og ablegøyer

Eliassen opplyser at bandet består av dyktige musikere.

– Trommeslageren spiller i et av landets beste rockeband Dum Dum Boys, så dette svinger veldig bra, sier han.

– De spiller norske låter på norsk-amerikansk med en herlig countryvri - med masse herlig banjospill. Dette er meget gode musikere som garantert kommer til å lage liv og ablegøyer. Rune Nilson er en liten mann med store kunnskaper om dialekter og som alltid finner på masse morsom faenskap. Dette blir gøy, lover Eliassen.

Første konserten i lokalet

Noen av låtene du vil få høre under konserten er de norske klassikerne som «Splitter Pine», «Mexico», «Fritt Liv», «Her kommer vinteren» og «Kjærlighetsvisa» - direkte oversatt til engelsk.

– Vi selger kun 300 billetter til denne eventen, som går av stabelen 21. oktober. Vi setter opp busser til og fra konserten. Dette er også den første konserten i Nordlyssalen, så vi gleder oss veldig, sier Eliassen.

Nytt album

Han opplyser at altaværingene også er de første som vil få høre bandets nyeste album.

– Bandet slipper nytt album samme uke som de kommer til oss, så dette blir en eksklusiv konsert på flere måter, lover Eliassen.