Søndag gjør Ensemble Noor en av to konserter sammen med Altas mezzosopran Sunniva Eliassen. Ideen bak konserten er blant annet å børste støv av David Monrad Johansen som var en av 1900-tallets mest fremtredende norske komponister.

Roser ensemble

I tillegg skal publikum få stifte bekjentskap med sønnen til Johansen, Johan Kvandal, som også var en sentral norsk komponist.

– Dette er første gang jeg samarbeider med alle musikerne i Ensemble Noor, så vi gleder oss selvsagt stort. De er som kjent meget dyktige og vi skal alle være glad for at Alta har et så profesjonelt ensemble i byen. En stor ressurs, roser  Eliassen, som har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø og Musikhochschule Lübeck i Tyskland. Hun har valgt å fordype seg på oratorie- og konsertsang og samtidsmusikk.

Synger Petter Dass

Hun lover at publikum skal få høre et veldig variert program som også innbefatter verk av Brahms og Pärt.

– Jeg og pianisten Nils Anders Mortensen skal blant annet fremføre Nordlands trompet av Petter Dass. Han skrev som kjent om skreien, torsken og midnattssola i nord og dette blir en sjelden fremførelse av hans tekst som David Monrad Johansen har laget musikken til. Den synges også selvsagt på nordnorsk, sier den anerkjente mezzosopranen.

I tillegg til kjente klassiske verk, skal de fremføre «Es sang vor langen Jahren» av komponisten Arvo Pärt fra Estland.

– Han lager musikk som er moderne klassisk og vi også fremføre samme konsert i Hasvik kirke på mandag, sier Eliassen.