Til det trenger Elvsåshagen hjelp fra sånne som deg og meg. I liket med NRK-profilens tidligere program «Line jorda rundt», skal hun i sitt nye program «Line dater Norge», ved hjelp av sine følgere på sosiale medier, reise fra by til by på jakt etter sin perfekte match.

– Det blir dritspennende. For å være helt ærlig, så vet jeg veldig lite om Alta. Jeg har ei venninne fra byen, hun forteller at det er et veldig artig sted. Jeg ser for meg at det blir rett ut i naturen med flotte fjell, med en gang jeg går av flyet. Det gleder jeg meg veldig til å se, sier hun opprømt og legger til at hun ikke har vært så langt nord før.

– Det blir noe helt nytt og spennende for ei ekte østlandsjente som meg. Vil noen ha meg til Kautokeino, hadde det vært gøy, legger Elvsåshagen til.

Litt spent, ganske redd

Elvsåshagen legger ikke skjul på at hun er nokså spent på hvordan det hele kommer til å arte seg. Serien følger ikke et manus, så alt kan skje underveis.

– Jeg er livredd. Jeg ser for meg at det er bare 50 år gamle menn som vil møte meg. De er greie de altså, men jeg er ikke så keen på en 50-åring. Mange er hyggelige, men de blir litt for gamle, skratter hun.

– Håper derfor at noen andre skal dukke opp. Det beste hadde vært om en jentegjeng i Alta har lyst til å ta med på byen, sier Elvsåshagen.

– Hva forventer du?

– Jeg håper at jeg skal ende opp med en kjæreste. Men man veit jo aldri om det kommer til å gå. Håper jeg skal møte en fyr som er snill og helst liker at jeg skal se 100 science fiction filmer, lage mat og holde ut med meg i lengden. Samtidig håper jeg å treffe på mange hyggelige folk underveis, som kan komme med mange gode tips og råd. Det verste som kan skje er jo at folk mener jeg er grusom, sier hun lattermildt.

Fra nord til sør

Reisen starter som sagt i Alta fredag, og vil vare i seks uker. Hvor hun drar og hva hun gjør, blir mest opp til de som følger Elvsåshagen på sosiale medier.

– Det er litt sånn, vi vet ikke hva som kommer til å skje. Jeg er egentlig ikke den typen jenter som dater, men nå kommer katta ut av sekken og det blir bare å gunne på, før man sitter der gammel og grå, avslutter hun.

  • Programmet har premiere på NRK i oktober.