Senhøsten er det på nytt duket for den tradisjonsrike Trubadur-festivalen, som har hatt en «pause» i to år.

– Mengder med konserter

Ny leder for det hele er Thorbjørn Jungård, som var med å starte Alta Soul & Bluesfestival.

– Det har ikke vært arrangert trubadurfestival på to år på grunn av sykdom med mer, men til høsten er vi klare for en ny runde som innbefatter mengder med konserter som skal foregå i Alta sentrum, sier Jungård, som har bodd i Oslo de siste åtte årene og som nå har flyttet hjem til Alta.

– En folkefest

Han vet at denne festivalen har vært umåtelig populær og at det forplikter. Det blir et stort og mangfoldig program.

– I alle år var det fulle hus på alle stedene hvor artistene spilte og jeg det regner med at det også denne gang blir fulle hus, for mange har ønsket denne festivalen tilbake, sier Jungård.

Hele sentrum i bruk

Noen av årets spilleplasser og konserter blir på Studenthuset, Barila og Nordlysbaren.

– Kanskje kommer flere steder til og vi kan love at det kommer masse kjente og kjære trubadurer, band og artister som på nytt skal bidra til folkefest i Alta sentrum, lover han.

Lover bredt program

Programmet og antall artister er selvsagt ikke spikret ferdig enda, men Jungård lover et hav av god artister fra fjern og nær.

– Det hele vil skje i uke 45, fra 9. til 12. november. Det som blir helt nytt denne gang er at det også skal arrangeres en stor konsert i Nordlyskatedralen, men hva som skal skje der, kan vi ikke røpe på nåværende tidspunkt, men det kommer til å bli fantastisk, bedyrer Jungård.

Flat lederstruktur

Han har jobbet med festivalen i flere måneder allerede – og så langt så har alt gått på skinner.

– En forutsetning for meg å ta dette videre var at trioen Roy Gunnar Løksa, Jan Arild Sørnes og Einar Leinonen var med videre og når de i større eller mindre grad ville være med å bidra med sin kompetanse og erfaring så var det ikke vanskelig og si ja til og sitte i førersete. Vi har i stor grad flat lederstruktur og mellom så gode venner så trur jeg det vil fungere godt sier Jungård.

Hans første oppgave har vært å finne gode samarbeidspartene.

– Det har vi lyktes godt med, så nå gjenstår å booke artister og spikre et velfòret program som skal inneholde noe for en hver smak, lover den nye festivalsjefen.