Stig Frode Henriksen er booket som konferansier under årets Prosjekt Z som finner sted første helgen i august.

– Jeg gleder meg

De siste bookingene til fotballfestivalen Prosjekt Z er spikret, og den lokale DJ-gruppen Stuck In North kommer til årets konsert, mens komikeren Stig Frode Henriksen skal være konferansier på banketten.

– Jeg synes det er et kjempetiltak, fotball, bankett, og konserter er alltid bra, skryt til initiativtaker. De fortjener A i karakter, og jeg gleder meg til å være konferansier, sier han.

Masse artister

Henriksen spiller også i turneringen for laget Veggen, som vant turneringen i 2013. For å nå toppform sier han at han har spasert mye, og vurdert å løpe.

– Stig Frode er en artig mann, og det er en uhøytidelig bankett, så vi må ha litt løssluppen stemning. Han er en lojal deltager som har spilt i turneringen i alle år, så det er naturlig at vi misbruker han til dette, sier prosjektleder Mathias Sønvisen Moe.

Stuck In North består av musikkprodusentene Jonathan Letzing, Simon Olsen, Niklas Johansen og Markus Sørnes, som har spilt under åpningen av årets Borealis Vinterfestival og diverse andre arrangementer i byen. De spiller på etterpå-festen med Stavanger-artisten Magnus Bokn, som også skal spille under banketten. Etter Sandra Lyng spiller New Phynix, som holder nattklubb resten av kvelden.

– At unge artister får muligheten spille på en profesjonell scene for et stort publikum er noe jeg mener er veldig viktig, og dette er artister jeg har troen på at kan slå gjennom, sier Moe.

300 publikummere

Fotballfestivalen satser stort på årets konsert, og har tidligere annonsert Sandra Lyng som årets headliner. I tillegg til afterpartykonserten med fullt band på City Scene, skal Sandra Lyng holde gratis minikonsert på Parksenteret lørdag formiddag. Konsertene og etterpå-festen har vært ett av City Scenes mest populære sommerarrangementer, med over 300 publikummere i alderen 20 til 35 år. Det blir lagt til rette for et lignende antall gjester i år, og Moe har troen på at konserten blir utsolgt. Moe jobber for tiden med etterarbeidet fra Alta Soul og Bluesfestival, hvor han tar over som daglig leder etter Stig Anton Eliassen, men har vært prosjektleder for Prosjekt Z siden 2010.

– Alt startet med at vi stiftet laget B.R.A for å kunne delta i Altaturneringa. Så ble vi for gammel, og fant ut at vi måtte starte egen turnering for å kunne spille. Og siden har det bare vokst, sier Moe.

Prosjekt Z er den eneste fotballturneringen av sitt slag som tilrettelegger for uorganiserte spillere i kommunen, og har hatt jevn vekst siden første turnering i 2013. Til nå har 12 lag meldt seg på, fire mer enn i fjor på samme tid, og de ligger an til å slå fjorårets rekord på 20 forskjellige lag.