Det er dommen fra festivalsjefen etter at Altas første metallfestival er unnagjort. Det ble en så stor suksess, at den unge festivalsjefen håper å utvide det hele med to dager neste år.

Godt fornøyd

Bandene som stod på scenen da den første metalfestivalen gikk av stabelen i helgen, var «Fall of Midwinter» og «Féleth» – begge fra Alta,  samt «Heave Blood & Die» og «Lamentation» fra Tromsø.

– Mitt inntrykk er at alle som var tilstede var veldig fornøyd med bandene og stemningen som rådet på City scene Bandene spilte mektig bra og således så ble det en suksess. Det ble en god gjennomføring av min første festival, sier 16 år gamle Marius Mathisen Grøtte, som sto  bak det hele.

HEADLINER: Altabandet «Féleth» som består av Espen Dagenborg, Thomas Nyvoll, Alexander Stamnes og Aleksander Alsen(20) var headliner under metalfestivalen. Foto: Mads Suhr Pettersen

Han har på grunn av kraftig influensa ikke fått tak i de eksakte tallene av antall publikummere som tok turen innom og oversikten om det hele gikk i pluss eller minus.

– Jeg tror det var godt over 50 personer innom dørene, og det tyder på at flere enn meg liker metallmusikk, sier Grøtte fornøyd.

ENERGISK: «Lamentation» fra Tromsø spilte en blanding av god gammel thrash metal med et snev av black metal. De ga publikum et energisk sceneshow. Foto: Mads Suhr Pettersen

Han ser allerede forbedringspotensial, for det er ikke første og siste gang han vil arrangere festival i hardrockmusikkens tegn i byen.

– Det hele ble faktisk litt for kort og gikk for fort over ettersom alt skjedde over en kveld. Til neste år satser jeg derfor på mange flere band på plakaten. I tillegg vil jeg at det hele skal vare over to dager, det vil gi enda mer trøkk på det hele,  sier den ferske festivalgrunderen.

DEBUT I ALTA: Karl Pedersen, Mads Ystmark, Jonas Helgesen Kuivalainen, Kenneth Mortensen og Marie Sofie Langeland Mikkelsen som utgjør bandet «Heave Blood & Die» fra Tromsø, gjorde sin første spillejobb i Alta under metalfestivalen til Marius Mathisen Grøtte. Foto: Mads Suhr Pettersen

Når og hvor det hele skal arrangeres vet han foreløpig ikke, men han tar sikte på å arrangere festival nummer to i mørketiden.

– Det skjer lite på musikkfronten på vinteren i Alta, så håpet er å arrangere festivalen i januar. Om det blir samme plass vil tiden vise. Uansett så skal jeg utvide  festivalen, lover 16-åringen.