Finnmark fylkeskommune opplyser at du nå kan søke om midler til skjøtsel, skilting og tilrettelegging av nyere tids kulturminner for 2016.

Opptil 40.000 kroner

Eiere av kulturminnene, lag og foreninger, samt museer og kommuner som forvalter kulturminner, kan søke om støtte på inntil 40.000 kroner.

– Tiltak det gis støtte til kan være ikke-arkeologiske Fotefar-mot-nord-prosjekter, krigsminner og kvenske/norskfinske kulturminner. Prosjekter som har fått støtte fra andre og prosjekter med egenandel/egeninnsats blir prioritert, opplyser fylkekommunen.

For bevaring

Det er mange kulturminner som faller utenom ordinære støtteordninger gjennom Finnmark fylkeskommune og som også er viktige kulturminner. Formålet med midlene som lyses ut er å bidra til at kulturminner fra nyere tid og ikke-fredete kulturminner blir ivaretatt gjennom skjøtsel, tilrettelegging og skilting.

– Det gis ikke tilskudd til istandsetting av bygninger og anlegg, sikringstiltak, foredrag/seminar og lignende eller registrerings- og dokumentasjonsarbeid, opplyser fylkekommunen.på son nettside.

Må rapporteres

Søknadsfrist er 1. juli og tilsagnet er gyldig ut 2017.

Fylkekommunen ber om at søknader sendes i brevform eller til e-post: postmottak@ffk.no.

– Rapporten skal inneholde beskrivelse av prosjektet, med dokumentasjon og bilder fra før, under og etter utført arbeid, regnskap i henhold til budsjett og rapport sendes inn snarest og senest tre måneder etter at tiltaket er avsluttet, opplyses det.

Tilskudd av eventuelle midler utbetales etter rapport.