– Han har drømt om å bli politi lenge allerede. Det var nesten det aller første ordet han lærte seg. Så har han gledet seg sånn til å komme hit i dag, sa foreldrene Christine og Robert Bårdsen.

Og etterhvert ble det både tur på cella og rundtur med politibilen.

Livslang drøm

Pappa Robert kan fortelle at 5-åringen er skikkelig politi-fan og at drømmen selvsagt er å bli politi når han blir voksen.

– Han har flere politikostymer, både norske, svenske og finske, røper pappa.

– Han er så interessert i politiet at vi i utgangspunktet hadde en avtale med politiet om at vi skulle ta Joel med inn på et besøk utenom disse åpen dagene. Han var jo her også i fjor. Og da vi hadde kjørt en runde med politibilen, var han selvsagt ikke fornøyd og ville ha en tur til. Men da var køen så lang at vi droppet å vente i lang tid.

Fikk frem smilene

Mens regionlensmann Svein Tore Nilsen bare spankulerte i bakgrunnen, og puffet betjenter og politistudenter foran seg når media dukket opp, ble smilene hos de ferske politifolkene bare større og større.

– Vi begynner ikke i aktiv tjeneste før på mandag. Vi har hatt ei flott uke med innføring. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang over helga, sa politistudent Ole Jørgen Tvedt. Sammen med seg hadde han politistudent Tiril Angell Steffensen fra Karasjok. Begge smilte bredt da Joel på fem år gikk forbi i sin glinsende og minst like fine politiuniform.

(Se innslag fra arrangementet på TV Nord over helga)

KLAR: Tiril Angell Steffensen og politistudentkollega Ole Jørgen Tvedt var glade for å kunne vise Joel rundt på politistasjonen.