HamKam - Alta 2-4

Kveldens første mål kom i form av et selvmål av hjemmelaget etter et kvarters spill. 10 minutter senere scoret Mats Frede Hansen til 0-2 og fem minutter etter det igjen kranglet Øyvind Veseth Olsen inn 0-3, som var resultatet til pause. I førsteomgangen på Briskeby stadion var det i stor grad gjestene som styrte kampen.

Etter hvilen var hjemmelaget mer med i kampen, uten at de kom til de helt store sjansene. Etter 69 minutters spill scoret hjemmelaget, men bare minutter senere fikk Alta en straffe. Straffen satt Christian Reginiussen sikkert i målet til høyre for keeper Holst. Da det gjensto drøyt ti minutter av ordinær tid fikk hjemmelaget nok en scoring signert Børmark-By.

Etter kveldens kamper er det fortsatt stor spenning rundt hvilke to lag som rykker ned sammen med HamKam og Ull/Kisa. Hønefoss vant 3-2 hjemme mot Strømmen, mens Nest-Sotra tapre 3-2 hjemme mot Mjøndalen. Dermed er det for Alta nå fire poeng opp til sikker plass hvor Nest-Sotra ligger. Hønefoss ligger på plassen over, med fem poeng mer enn Alta.

Alta stilte ikke overraskende med følgende spillere til start: Kjetil Thomassen - Martin Norbye, Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Jonas Fundingsrud - Mathias Dahl Abelsen, Christian Reginiussen, Martin Mathisen - Rune Ertsås, El Hadji Sega Ngom, Christopher Mbamba

Svein Ove Thomassen, Thomas Torgersen og Håvard Nome er som kjent suspendert etter å ha fått gult kort hjemme mot Hødd i forrige runde, og kaptein Andreas Markussen mister resten av sesongen grunnet skade.